Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTORAN "MOSTOVI"

Da su na posljednjoj večeri znali za ovaj burek, ne bismo u crkvi jeli hostiju

Ivan Šarić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
15.04.2014.
u 09:00

Ivan Šarić recenzira gablece u Zagrebu

Večernji list ponudio mi je da radim recenzije gableca po zagrebačkim restoranima. Da, znam. Reći ćete, posao snova! Idem okolo i samo jedem. Uvijek sam bio ljubomoran na Bakalovića. Više nisam.

Prva mi je destinacija restoran "Mostovi". Od ambijenta nemojte očekivati stiliziran prostor, uštogljene konobare i pretencioznu hranu. Ovo je restoran u koji nećete odvesti djevojku na prvi spoj, ali ako se želite dobro najesti s poslovnim partnerom ili frendovima, onda su "Mostovi" savršen izbor.

Foto: VLm

Konobari su u "Mostovima" 'stara škola'. Zapravo, to i nisu konobari, to su gospoda koja slučajno imaju gablec za vas. Društveni, otvoreni za zafrkanciju s gostima, ali ipak održavaju distancu. No, lukavi su – stoga pazite! Lako se gablec pretvori u "jednu rakijicu" nakon ručka, pa onda još jednu... i onda u 2 popodne bojažljivo upitate: "Oprostite, primate li kartice ili znate li gdje je prvi bankomat?"

Od gableca iskušali smo pileći ragu. Cijena je 25 kuna. Ako vam treba odmor od teške hrane, ragu je odličan izbor. Da previše ne objašnjavam, reći ću samo da postoji fini pileći ragu koji te vrati u djetinjstvo, a postoji i ono nešto što ti podvale pod pileći ragu, pa bi ga najradije bacio kuharu u lice. E, ovaj je onaj prvi.

Drugo jelo koje sam kušao bio je zapečeni japrak i pire krumpir. Cijena je 35 kn. Izvrsno!

Za takvo jelo i okus cijena je smiješna. Dekoracija je sasvim pristojna. Moram priznati da ne volim pretjerane dekoracije za gablec, došao sam pojesti, a ne diviti se izgledu jela i stola. Ne želim da mi je gablec stiliziran! E, da, probajte i njihov domaći burek. Kao što neki ljudi posvete život vinima, tako su ovi ljudi posvetili život bureku.

Da su na posljednjoj večeri znali za burek iz "Mostova", danas bismo nedjeljom u crkvi jeli burek, a ne hostiju. Što i nije tako loša ideja, zar ne?

Foto: Jelovnik.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije