Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političar

Igor Dragovan

igor dragovan
01.12.2016.
u 00:00

Osnivač je i prvi predsjednik Foruma mladih SDP-a. U Saboru je bio član Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku te predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe. Bio je član u raznim nadzornim odborima poduzeća od Zagrebačkog holdinga, Narodnih novina, Zagrebačkog velesajma.

Rođen je 4. srpnja 1968. u Slavonskom Brodu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. U školi je bio miran i povučen, pomalo introvertiran. Politički je naginjao ljevici. Pohađao je Građevinski fakultet u Zagrebu, ali ga nije završio. Potječe iz radničke obitelji. Majka mu je radila u „Brodskom magazinu“ a otac u HAK-u.

Do 1994. bio je član Socijaldemokratske stranke Antuna Vujića. Nakon fuzije te stranke sa SDP-om, prelazi u SDP. Na početku političke karijere svojim savjetima mu je pomagala  ujna, Mirjana Ferić Vac, bivša potpredsjednika SDP-a, potpredsjednica Foruma žena te stranke i saborska zastupnica.

Osnivač je i prvi predsjednik Foruma mladih SDP-a. 2000. Član je Izvršnog odbora te stranke od 1996. do 2000. Glavnim tajnikom SDP-a postao je 2000. godine u vrijeme Ivice Račana.  Bio je zastupnik u Skupštini Grada Zagreba 2001. Članom Predsjedništva postao je slijedeće godine.

Za saborskog zastupnika izabran je 2007. Tada je bio prvi na samostalnoj listi SDP-a a četiri godine kasnije opet je prvi na koalicijskoj listi u V. izbornoj jedinici. 

U Saboru je bio član Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku a 2008. i predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe. Bio je član u raznim nadzornim odborima poduzeća od Zagrebačkog holdinga, Narodnih novina, Zagrebačkog velesajma.

U Nadzornom odboru poduzeća  Zrinjevac sjedio je zajedno sa svojim ujakom Zdravkom Vacom. Bio je suradnik Ivice Račana. Nakon njegove smrti, podupirao je izbor Zorana Milanovića za čelnika SDP-a koji mu je to kasnije honorirao.  

igor dragovan
1/4

Dragovan je već 13 godina glavni tajnik te stranke. Za razliku od Račanova perioda sada je postao i utjecajan. Govori se da je postao glavni kadrovik za Slavoniju. Glavna odlika mu je bespogovorno izvršavanje postavljenih zadaća. Drži ga se pouzdanim stranačkim operativcem koji ne predstavlja konkurenciju čelništvu SDP-a. 

Nije ga se spominjalo u aferama. Tijekom ljeta 2013., međutim, bio je dijelom ljubavno-poslovnog obračuna na HRT-u gdje se pojavilo i njegovo ime. Mnoge je iznenadilo što se samozatajni glavni tajnik SDP-a za kojeg se nije dalo naslutiti da vodi razuzdan život pojavljuje u tom kontekstu. On je ubrzo sve demantirao najavivši i moguće tužbe protiv onih koji su tu priču objavili. U novim sazivu Sabora predsjednik je Kluba zastupnika SDP-a.

U braku je sa suprugom Svjetlanom, kćerkom Vinka Horvata. U imovinskoj kartici prijavio je kupovinu stana od 72 kvadrata u Zagrebu kupljenog dijelom kreditom a dijelom ušteđevinom te automobil Renault Scenic star dvije godine također kupljen kreditom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije