Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političar, ministar poduzetništva i obrta

Gordan Maras

Gordan Maras
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Član je SDP-a od 1997. Bio je potpredsjednik te predsjednik Foruma mladih SDP-a. Bio je voditelj prodaje i poslovni direktor u Olimpijskom centru na Bjelolasici.

Rođen je 13. lipnja 1974. u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu. Maturirao je u X. gimnaziji. Diplomirao je 1999. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Diplomski je branio kao ročnik Hrvatske vojske na obuci u vojarni Muzil u Puli.

Studirao sam šest i pol godina, ali sam davao godinu za godinom, jedino mi se apsolventski malo odužio, isprobao sam sve ocjene od dvojke do petice, ne mislim da je presudno to koliku ste ocjenu imali iz matematike u srednjoj ili na 'faksu' za kvalitetu posla kojeg ćete ubuduće raditi, rekao je o svom školovanju.

Član je SDP-a od 1997. Od 1998. do 2000 bio je potpredsjednik, a od 2000. do 2002. predsjednik Foruma mladih SDP-a. Kaže da mu je to razdoblje karijere jako važno jer se tu po prvi puta politički etablirao. 2000. godine je postao i član Glavnog odbora te stranke. Voditelj prodaje i poslovni direktor u Olimpijskom centru na Bjelolasici bio je od 2001. do 2003. Potom je kraće vrijeme bio izvršni direktor Maksima komunikacije. Poslovni direktor SDP-a bio je od 2004. do 2010.

2007. je izabran za saborskog zastupnika. Bio je potpredsjednik Odbora za financije i državni proračun te član Odbora za gospodarstvo. 2009. je pohađao Cotrugli Business School gdje je stekao titulu Executive Master of Business Administration (EMBA), na što je, kako je više puta istaknuo, jako ponosan.

Nakon pobjede koalicije predvođene SDP-om na izborima 2011. postavljen je za ministra poduzetništva i obrta. Sljedeće godine na konvencije SDP-a izabran je za potpredsjednika stranke.

U anketi koju je provela Hrvatska obrtnička komora pokazalo se da je samo jedan od deset obrtnika zadovoljan radom Ministarstva poduzetništva i obrta. U anketi je sudjelovalo nešto više od 10 posto ukupnog broja obrtnika.

Gordan Maras
1/4

Živi u izvanbračnoj zajednici sa suprugom s kojom ima dvoje djece. Ima stan u Zagrebu od 90 četvornih metara za što je 2008. podigao kredit od milijun kuna kod Erste banke s rokom vraćanja 2016. godine. Vlasnik je automobila Peugeot 508. U otplati tih i drugih, manjih, kredita pomaže mu životna družica sa svojih 42 tisuće kuna neto primanja godišnje.

„Ne razumijem ljude koji uljepšavaju svoje biografije kako bi vjerojatno u svojim očima bili savršeniji nego što realno jesu“, rekao je o onima koji prepravljaju svoje životopise ovisno o političkim okolnostima.

Kada je dolazio na vlast dao je obećanje o otvaranju 50 tisuća novih radnih mjesta do 2013. godine. U listopadu 2012. kada je nezaposlenost dosegla rekordne razine, ustrajao je i dalje na obećanju, samo je rok za njegovo ispunjenje pomaknuo s 2013. na kraj mandata.

Komentara 1

ĆI
ćiždra
21:50 08.11.2014.

Kosa ti raste na krivoj strani lica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije