Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNA SKUPŠTINA

Anto Nobilo novi predsjednik te-kvon-do saveza: Ovim su završeni plemenski ratovi

Anto Nobilo
Petar Glebov/PIXSELL
14.03.2016.
u 08:12

Ostavke su dali dosadašnji predsjednik (Franjo Prot), glavna tajnica (Mihaela Štrok), jedan član Upravnog odbora (Pero Josipović) te predsjednik Stegovne komisije Ivan Radoš koji je postao novi glavni tajnik

Na izvanrednoj izbornoj Skupštini Hrvatskog te-kvon-do saveza, na kojoj su u uvodnom njenom dijelu prštale ostavke, za novog predsjednika izabran je vrlo vitalni 65-godišnji odvjetnik Anto Nobilo, inače jedan od pokretača i legendi ovog sporta u Hrvatskoj. Nakon što su mu skupštinari ukazali povjerenje sa 99 glasova “za” i samo tri “protiv”, Nobilo je kazao:

- Raduje me ovo jedinstvo, a to mi je i bio cilj, pa možemo svijetu objaviti da su plemenski ratovi u hrvatskom te-kvon-dou završeni. Volio bih i da sačuvamo ovo jedinstvo, želim da ujedinimo snage.

Prvi suradnik Nobilu bit će nekad trofejni teškaš Ivan Radoš, koji je izabran za glavnog tajnika, dok je dosadašnji predsjednik Franjo Prot postao dopredsjednik. A upravo njih dvojice dali su ostavke na svoje prethodne dužnosti. Radoš je bio predsjednik Stegovne komisije, a Prot 14 godina predsjednik Saveza, a on je svoje odstupanje objasnio ovako:

- Moja procjena bila je da je odnos nekih osoba prema meni ugrožavao i mene i naš Savez pa sam se odlučio povući. Nisam više htio slušati neosnovane optužbe pa tako ni to da me netko etiketira da sam ja Darth Vader hrvatskog te-kvon-doa. Meni je to osobno bilo komično no kada se na ostavku odlučila glavna tajnica Mihaela Štrok onda sam i ja krenuo tim putem. Zbog toga smo i potražili novu čelnu osobu s kojom ćemo premostiti ovu krizu i pronašli ju u osobi jednog od naših najpoznatijih odvjetnika Tonija Nobila.

No, baš kao što se Prot nije puno udaljio od upravljačkih struktura, nije to slučaj niti sa dosadašnjom tajnicom Mihaelom Štrok jer ona će od sada biti tehnička tajnica, desna ruka novoimenovanom tajniku Radošu. To zacijelo nije po volji dosadašnjoj opoziciji no nitko se tome na ovoj skupštini nije javno usprotivio baš kao ni činjenici da je Pero Josipović dao ostavku na mjesto u Upravnom odboru, ali ne i na mjesto direktora reprezentacije što su neki htjeli uvjetovati novom predsjedniku, ali se on tome othrvao.

- Ja ne želim da Hrvatski te-kvon-do savez bude poput naših političkih stranaka pa da onaj koji osvoji vlast sve oko sebe mijenja i dovodi posve nove ljude. Nas je jako malo i mi moramo iskoristiti svakoga to može doprinijeti boljem radu ovog Saveza. Imali smo frakcije koje su se užarile, no ja želim uz sebe ljude iz svih tih frakcija, iz svih grupacija, svakoga tko je spreman pomoći i za to ima potrebno znanje. A takvih se ja ne želim odreći - kazao je Nobilo i dodatno pojasnio motive svog pojačanog angažmana u hrvatskom te-kvon-dou:

- Moj prvi motiv je taj što volim te-kvon-do, on me duže određuje nego pravo od kojeg živim. Vidjevši da je Savez uzdrman moglo se dogoditi da naši olimpijci steknu osjećaj da im mi ne čuvamo leđa, a to bi se moglo reflektirati na njihov nastup u Riju što mi se nikako nije svidjelo. Kad sam već preuzeo ovu dužnost, zbog svog ega ne mogu biti samo formalni predsjednik već moram i nešto učiniti, a želim ovaj Savez učiniti još djelotvornijim. Da mi ne kažu da sam bio na čelu Saveza, a nisam ništa napravio. Moj treći motiv bio je taj što sam ja nulti naraštaj te-kvon-doa u Hrvatskoj i što kao takav svom sportu želim pomoći sa svojim pravnim i organizacijskim znanjima.

Obratio se Nobilo i svojem prethodniku Protu zahvalivši mu što se za njegova mandata osvojilo toliko puno odličja i višestruko umnožio broj klubova.

- Prethodna vodstva su bila dobra, iza njih su dobre godine, i sve što je dobro toga se nećemo odreći no ja vjerujem da mi možemo još i bolje. Štoviše, moramo angažirati i one znalce koji su bili sa strane, a mogu nam pomoći jer ovo je Savez svih nas. U radu Saveza mi ćemo trebati još sigurno 20-tak ljudi.

Nobilo je na koncu obećao da će biti predsjednik samo dvije preostale godine mandata ove Skupštine i da će onda dati ostavku kako bi se njegov mandat tako izjednačio i s mandatom sadašnjeg Upravnog odbora kojeg je samo nadopunio s novim dopredsjednikom (Franjo Prot) i dva nova člana (Mladen Uskok, Viktor Romančuk). Za novog predsjednika Stegovne komisije je pak izabran Zoran Kruneš, dok je Nikola Pemper ostao drugi dopredsjednik Saveza.

Svi ti prijedlozi prošli su bez većeg protivljenja, pa čak i onaj za abdiciralog Franju Prota kao dopredsjednika što je popraćeno sa samo četiri glasa protiv i četiri suzdržana.

Inače, na prijedlog budućeg predsjednika i prije rekonstrukcije vodstva Saveza došlo je do nužnih statutarnih izmjena pa ubuduće glavni tajnik neće biti član Upravnog odbora kojeg će i dalje činiti 11 članova plus dva moguća kooptirana člana od strane mogućih sponzora.

>> Jastrebovka Ana Taslak zlatna i na Dutch Openu

Komentara 5

LO
lojza
09:56 14.03.2016.

Sad je taekwondo i službeno otišao u k***c.

TR
trolokva
10:06 14.03.2016.

bolje da su si sami omču oko vrata stavili

PE
perfa57
09:52 14.03.2016.

Sada novinari neće čeprkati po prošlosti novog predsjednika koji je premlatio suprugu i dijete na ulici. Da je član neke druge stranke onda bi se rudarski radilo na njegovoj prošlosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije