Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstečajna nagodba

Vrkić iznio model za spas OLT-a i pomoć poplavljenim područjima

Ivica Vrkić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
26.05.2014.
u 14:00

Na novinarski upit što će se dogoditi ako se sudskim putem dokaže kriminal u OLT-u i hoće li tada ispasti da grad podupire kriminal, Vrkić je odgovorio kako to ne pomaže

Ako Fina prihvati OLT-ovu žalbu, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ponudio se staviti na čelo ekipe koja će doraditi plan predstečajne nagodbe kako bi bila završena u što kraćem roku. Konačno rješenje za ovu metaloprerađivačku tvrtku Fina bi trebala donijeti ovoga tjedna. Ishod je to sastanka koji se krajem prošloga tjedna u Ministarstvu rada održao sa sindikatima i predstavnicima uprave, a koji je jučer pred novinarima u Osijeku prenio regionalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Frano Kopić. Zajedno s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i članom uprave Dragom Markovićem, iznijeli su i radničku ideju da bi pomogli poplavljenim područjima.

– U roku od nekoliko dana možemo isporučiti podrivače koji isušuju zemljište, ali i sanirati farme jer smo vodeći proizvođač vodotornjeva ne samo u Hrvatskoj, nego i u BiH. Zauzvrat smo se spremni odreći bilo kakve naknade – rekao je Marković.

Takvu ideju podržao je Vrkić napominjući da će iz osječkog proračuna izdvojiti 50.000 kuna i uplatiti na OLT-ov račun što je dovoljno za proizvodnju dva stroja podrivača. Isto će zatražiti i od drugih boljestojećih gradskih tvrtki, ali pozvao je i kolege gradonačelnike, primjerice zagrebačkog Milana Bandića, da postupe slično.

– Ako se otkupi 20-ak strojeva, to je dovoljno za isplatu jedne plaće radnicima OLT-a – objasnio je Vrkić. Na taj bi se način, rastumačeno je, pomoglo poplavljenim područjima, a radnicima osigurala plaća, uposlili kapaciteti te utvrdile potrebe za strojevima.

Na novinarski upit što će se dogoditi ako se sudskim putem dokaže kriminal u OLT-u i hoće li tada ispasti da grad podupire kriminal, Vrkić je odgovorio kako to ne pomaže.

Neka sud i USKOK rade svoj posao. Cijeli problem i jest u tome o čemu smo neki dan u Vladi razgovarali. Razgovarajmo ovako, postoje li neki procesi, neka to rade državna tijela, a dok netko nije osuđen, Vlada ne može presumirati krivnju – objasnio je Vrkić napominjući kako se i “sam izlaže što uopće o tome govori”, ali da ne želi da “OLT bude žrtva posljedica različitih procesa”.

>> Tvrtka za dlaku izbjegla drugi stečaj, u prvom su bili punih 6 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije