Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banja luka

Vidošević: Dovoljna dva prijelaza za robnu razmjenu BiH i RH

'Banjaluka 24.04.2012. Palata predsjednika RS Press Nadan Vidosevic predsjednik gospodarske komore HR i Milorad Dodik predsjednik RS  Foto Dejan Moconja/VLM'
'Dejan Moconja/VLM'
24.04.2012.
u 16:47

Treba izbjeći politikantstvo, ne treba stvarati probleme tamo gdje ih ne bi trebalo biti, rekao je Nadan Vidošević

Na inicijativu Hrvatske gospodarske komore danas su se u Banjoj Luci sastali gospodarstvenici Republike Srpske na čelu s predsjednikom Miloradom Dodikom te predstavnici institucija RH i hrvatskih prehrambenih tvrtki predvođenih predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem, priopćili su iz HGK.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević tom je prigodom istaknuo da ni BiH ni Hrvatska ne žele da se 1. srpnja iduće godine, kada Hrvatska postaje punopravna članica EU, dogodi bilo što što bi poremetilo ekonomsku suradnju dvije zemlje, koja je odlična. Formirat će se i grupa koja će u roku od desetak dana napraviti plan aktivnosti koje treba poduzeti do trenutka ulaska Hrvatske u EU kako ne bi bilo problema u ekonomskoj suradnji između Hrvatske i BiH. Vidošević je ocijenio da su između BiH i Hrvatske dovoljna dva granična prijelaza za razmjenu robe animalnog podrijetla, koliko je i predviđeno, i dodao da "treba izbjeći bilo kakvo politikantstvo u tim pitanjima" te da "ne treba stvarati probleme tamo gdje ih ne bi trebalo biti".

– Robna razmjena između ovih zemalja iznosi dvije milijarde dolara, pri čemu je Republika Srpska u suficitu. Smatram da ulaskom Hrvatske u EU ne bi smjelo doći do zastoja, već to mora biti samo etapa u normalnom razvijanju posla – dodao je Vidošević te poželio da BiH da što prije uđe u EU.

Na sastanku je dogovoreno da će predsjednik Dodik u razgovorima BiH s Bruxellesom učiniti sve da uvjeti poslovanja između Hrvatske i BiH, nakon ulaska Hrvatske u EU, ostanu kakvi su danas. Također je dogovorena suradnja na razini komora u sklopu koje će se izraditi platforma za unaprjeđenje suradnje i otklanjanja prepreka koje su moguće zbog promjena u trgovinskom poslovanju ulaskom RH u EU.

Komentara 8

MA
matijazaga
17:09 24.04.2012.

molio bih lijepo gospodina novinara da lekturira članak i da ispravi pogreške. naime, u hrvatskom se jeziku kaže poduzeti a ne preduzeti. razumijem da je članak uzet iz nekih BiH novina ili novina RS, ali ovakvi propusti samo stvaraju dojam da gospodin novinar ordinira sa copy paste a ne sa svojom glavom. nije ovo prvi slučaj, bilo je toga i prije i ova se polu-kritika odnosi i na te slučajeve. svima želim ugodan dan.

ZA
ZAMP
17:41 24.04.2012.

HGK sta to napravi Vidosevic za razvitak gospodarstva u Hrvatskoj,,, nista,,,, a ovolike godine na celu te komore!! On me podsjeca na Vladimira Seksa 100 godina u politici a nikakvog napredka za HR !! Jos sa Dodikom a ovaj strucnjakak sa tz. Rep Srpskom pred bankrotom, pogledajte samoFOND za mirovine tz. Rep Srpske hahahaha !!

ĆA
ćaćaća
17:06 24.04.2012.

samo malo..pa rh pregovara s republikom srpskom kao sebi ravnopravnim partnerom..umjesto da im uvjetuje povratak 200 000 hrvata u nepostojeću republiku(svima jasno nastalu na genocidu)..e baš smo jade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije