Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzlet na 20.000 $

‘Rudarenje’ bitcoina troši struje kao dvije Hrvatske

bitcoin
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
1/4
17.12.2017.
u 18:38

Procjenjuje se kako “rudari” širom svijeta godišnje potroše 33 TWh – gotovo dvostruko više od Hrvatske.

Kriptovaluta bitcoin danas je u jednom trenutku prešla vrijednost od 20.000 dolara.

Nevjerojatan se rast nastavlja kao što bitcoin nastavlja biti vijest u svim svjetskim medijima. I to na različite načine. Na stranicama Svjetskog ekonomskog foruma objavljen je tekst o potrošnji električne energije za “rudarenje” bitcoina – postupak održavanja glavne knjige transakcija koji se nagrađuje novim bitcoinima. Procjenjuje se kako “rudari” širom svijeta godišnje potroše 33 TWh – gotovo dvostruko više od Hrvatske.   

   

Komentara 2

DO
domxerex
21:10 03.01.2018.

Bitno da oba ekonomista koji odlučuju o energetskoj budućnosti Hrvatske tvrde kako za sada ne trebamo vlastite skupe elektrane i da svoje potrebe sasvim dobro možemo podmiriti i uvozom jeftine električne energije. Naravno uz proviziju njima dvojici koji biraju čiju ćemo energiju uvoziti. Blago njma i njihovoj djeci koja se sigurno na državni trošak školuju negdje vani vjerojatno na nekom sveučilištu kojem je sponzor firma od koje uvozimo električnu energiju. Sve je to kao jako slučajno.

MU
mulag
05:55 18.12.2017.

ko trosi taj ce i platit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije