Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

Hrvatska gospodarska komora predstavlja novu platformu za e-usluge za članice, poslovnu zajednicu, javnu upravu i građane
05. lipnja 2019. u 16:05 10493 prikaza
Digitalna komora

Digitalna komora označava novu eru u poslovanju Hrvatske gospodarske komore, a glavni ciljevi projekta su olakšavanje svakodnevnog poslovanja domaćim tvrtkama i podizanje njihove konkurentnosti. Digitalna komora HGK nova je platforma za e-usluge za članice, poslovnu zajednicu, javnu upravu i građane. Digitalna komora donosi poboljšavanje komunikacije i odnosa s članicama, digitaliziranje izdavanja dokumenata za javne ovlasti i još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju zakonodavnog okvira. Poduzetnicima će omogućiti kvalitetniju promociju njihovih proizvoda i približiti im izvore financiranja.

Dio projekta je i web portal Gospodarska mreža koji nudi tražilicu poslovnih subjekata s aktualnim financijskim pokazateljima i analizom poslovanja. Poslovni subjekti mogu se pretraživati po nazivu, odgovornim osobama ili statistici djelatnosti te se mogu uspoređivati s ostalim subjektima s istim NKD-om. Portal također na jednom mjestu objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija (stope rasta, inflacija, broj aktivnih poslovnih subjekata, broj zaposlenih itd.).

Pristup informacijama na portalu Gospodarska mreža besplatan je za sve članice Hrvatske gospodarske komore.

Provedba projekta Digitalna komora početak je potpune digitalne transformacije poslovanja Hrvatske gospodarske komore, čime će postati prva potpuno digitalna institucija u ovom dijelu Europe. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom

Zlatko Dalić
Pljušte čestitke
Prepoznajete li ga? Danas slavi 54. rođendan, a Hrvatskoj je donio neizmjernu sreću
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji