Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO DRUŽIĆ:

'O odvjetnicima nisam razgovarao ni s Milanovićem ni sa Sauchom'

ivo družić (1)
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
22.03.2013.
u 12:37

Nisam poznavao gospođu Sauchu, moj kontakt bio je odvjetnik Mladen Prka, rekao je Družić

Predsjednik Nadzornog odbora Plinacroa Ivo Družić danas je rekao da o angažmanu odvjetnika za Plinacro nije razgovarao ni s premijerom Milanovićem ni s njegovim šefom kabineta Tomislavom Sauchom, prenose 24 sata.

– Nisam poznavao gospođu Sauchu, moj kontakt bio je odvjetnik Mladen Prka. Angažirao sam ga kao neovisnog savjetnika jer smo nakon imenovanja morali brzo donositi relativno osjetljive političke odluke. Angažirao sam odvjetnika jer nisam uvijek bio siguran u posljedice tih odluka – rekao je Družić.

>> Milanović: Neću prihvatiti Sauchinu ostavku

Nakon što su mediji izvijestili o financijskoj inspekciji koja se jučer u pratnji policije pojavila u JANAF-u, o slučaju su se izjasnili i iz JANAF-a, nudeći kronologiju događaja. Policija je ovaj put došla jer je JANAF, navodno, posljednji put spriječio provođenje inspekcije, što su iz tvrtke demantirali.

"S obzirom na različite interpretacije u javnosti i ispolitiziranog uobičajenog financijskog nadzora, kao svakog drugog gospodarskog subjekta u RH, navodimo kronologiju:

– Ministarstvo financija zatražilo je od JANAF-a d.d. podatke koji se vode pod poslovnom tajnom. JANAF d.d. zatražilo je od Ministarstva financija očitovanje na tu činjenicu s obzirom na to da je naše Društvo dioničko društvo, koje kotira na Zagrebačkoj burzi, podliježe odredbama Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o tržištu kapitala i odredbama regulatora tržišta kapitala te je tvrtka od posebnog državnog interesa što je navedeno u odluci Vlade RH o objektima posebno značajnim za obranu zemlje iz 1993. i Odluci o izmjenama i dopunama Odluke Vlade RH o objektima posebno značajnim za obranu zemlje iz 1999. Sukladno navedenom, do današnjeg dana, nismo dobili očitovanje Ministarstva financija na naš dopis;

– Ministarstvo financija upućuje dopis prema Upravi JANAF-a d.d. u kojem najavljuje financijski nadzor za 19. 3. 2013. godine. S obzirom na to da je Uprava JANAF-a d.d. imala tog dana dogovorene poslovne obveze, s inspektoricama se dogovara promjena termina sastanka za petak, 22. 3. 2013. u 9.30 sati te je ta promjena termina prihvaćena i potvrđena od nadležnih inspektorica;

– Dan prije zakazanog termina, 21. 3. 2013. godine, u poslijepodnevnim satima inspektorice dolaze u nadzor uz potpunu suradnju Uprave JANAF-a d.d. i svih stručnih službi Društva. Iz navedenog je vidljiva suradnja Uprava JANAF-a d.d. sa službenicima Ministarstva financija", izvijestili su iz JANAF-a.

>> Smjenjuje li Vlada Antunovića, a D. Kovačević ostaje na čelu JANAF-a?

Komentara 3

CH
chupakabra
14:48 22.03.2013.

Ma kome ti to pričaš, Pinokio ?! Osjetljive nabrzinu ? Nevjerojatno koji laički kadar a kad trebaš nekog za travu pokositi ovakvih nema nigdje na vidiku.

W4
wede 40
16:21 22.03.2013.

'O odvjetnicima nisam razgovarao ni s Milanovićem ni sa Sauchom' Ako ti Ivo svojom osobnom imovinom odgovaraš za odluke koje donosiš nisi ni trebao nikog pitati. Da je tako bilo za vrijeme ZNA SE domoljuba pa neki u NO nebii imali na gaća na sebi koliko "genijalnih" odluka su donijeli. Znači.Nema više ništa vidio,ništa ćuo a ništa ni ne znam ...ZNA SE samo da sam domoljub.

PR
promag
16:30 22.03.2013.

Drugovi ne vrijeđajte našu inteligencije i nađite opravdanja i laži koje će biti malo uvjerljivije. Niste postavljeni po struci nego po politici i zato niste niti uzeli odvjetnike po struci nego po politici. Prozirni ste ko najlon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije