Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpore ministarstva

Malim i srednjim poduzetnicima 585 mil. kuna za projekte

05.11.2015., Zagreb - HUP, okrugli stol o polozaju strateskih industrija u Hrvatskoj. Nikola Dujmovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
22.06.2016.
u 13:30

Najviše ih je iz metalsko-prerađivačke industrije, 16%, drvne industrije 12%, ICT-ija, prehrambene industrije, gume i plastike, a da uložene potpore već daju rezultate potvrđuju iz Muraplasta koji je već u drugom investicijskom ciklusu, zahvaljujući Zakonu o poticanju ulaganja

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je jučer projekte poduzetnika koji su ostvarili status korisnika potpore za ulaganje na temelju Zakona o poticanju ulaganja u ukupnoj vrijednosti od 585,4 milijuna kuna, a pomoći će u otvaranju 827 radnih mjesta. Muraplast iz Kotoribe, ZMH Horvat, Span i Toner, samo su neke od njih koje posljednjih godina dižu profite i proizvodnju, a iako će se glavnina, odnosno 52 posto sredstava potrošiti u Zagrebu, ne zaostaju puno ni Međimurska, Varaždinska ili Zagrebačka županija, čulo se jučer, kao i da se već sad u razmatranju i nova 332 projekta ukupno planiranih investicija od 14 milijardi kuna, koji bi zaposlili još 8800 ljudi.

Najviše ih je iz metalsko-prerađivačke industrije, 16%, drvne industrije 12%, ICT-ija, prehrambene industrije, gume i plastike, a da uložene potpore već daju rezultate potvrđuju iz Muraplasta koji je već u drugom investicijskom ciklusu, zahvaljujući Zakonu o poticanju ulaganja.

Prvim projektom od 51 mil. kuna zaposlili su 41 osobu, dok će drugim, vrijednim 94 milijuna kuna, do kraja 2018. biti zaposleno još njih 53. Tvrtka radi polietilenske filmove za industriju pića, Jamnicu, Coca Colu, dm, Muller, polietilenske vrećice, fleksibilnu ambalažu, a ove su godine i u poslu s papirnatim vrećicama. Lani su imali 259 milijuna kuna prihoda, a 74% proizvodnje lansiraju u Njemačku, Nizozemsku...

Span koji je jedna od naših najboljih domaćih IT tvrtki lani je imala 220 mil. kuna prihoda, a više od 50% proizvoda, softvera i slično, izvoze, čak i u Turkmenistan, kazao je direktor i osnivač Nikola Dujmović. Već u ovoj godini planiraju prihode od 300 mil. kn, a u 2014. su iznosili 180 mil. kn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije