Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jagma za investitorom

Novo pismo Rimcu: Podignite razvojno-industrijski centar u Velikoj Gorici

20.03.2015., HNK, Zagreb - Svecana dodjela Vecernjakove ruze, nagrade citatelja Vecernjeg lista za najbolje u 2014. na podrucju televizije, radija i glazbe. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.03.2016.
u 22:16

Nakon samoborskoga gradonačelnika, koji ga je pozvao da svoj centar otvori na tamošnjem području, na zemlji koju Grad tek treba dobiti od države, Mati Rimcu nudi se i velikogorički gradonačelnik zonom u Kušancu

Dok samoborski gradonačelnik Krešo Beljak mora “pogurati” Državni ured za imovinu kako bi jedino odgovarajuće zemljište u tome gradu, a u državnom je vlasništvu, mogao ponuditi mladom poduzetniku Mati Rimcu za gradnju njegova razvojno-istraživačkog industrijskog centra, velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić zove ga k sebi.

U šestom po veličini gradu u Hrvatskoj, kaže, ima mjesta za Rimčev centar, i to u gospodarskoj zoni Kušanec-istok.

“Velika Gorica ima najbolje uvjete za gradnju istraživačko-proizvodnog centra Rimac. U svojim ciljevima razvoja gospodarstvo stavlja na prvo mjesto jer upravo ono generira razvoj cijeloga grada. Otvoreni smo za nove tehnologije i u tom smjeru se razvijamo kao “pametan grad”. Vjerujemo da bismo zato mogli biti pogodno mjesto za Vaše iskazane interese”, piše u pismu koje je Barišić uputio Rimac Automobilima.

Zona koju velikogorički gradonačelnik nudi mladome poduzetniku određena je kao područje proizvodno-poslovne namjene i zauzima površinu od 51,62 hektara, smještena je uz autocestu Zagreb – Sisak i magistralni željeznički pravac, a od Međunarodne zračne luke udaljena je šest kilometara.

Svi investitori koji imaju namjeru doći u Veliku Goricu, navodi također, u prvoj godini rada oslobođeni su plaćanja komunalne naknade, u drugoj godini plaćaju 50 posto, a u trećoj godini poslovanja oslobođeni su 25 posto.

Uz poticajne mjere koje se odnose na komunalni doprinos, u Gradu su osigurali i da svaki investitor koji planira ulagati u Velikoj Gorici dobije i svog investicijskog pratitelja koji mu pomaže u svim koracima potrebnim za realizaciju projekta, a izdan je i investicijski vodič.

Komentara 16

SE
sestrićna
11:38 06.03.2016.

omolje..pogledaj malo sajam u genevi pa možda progledaš..ili je samo proradio poznati hrvatski jal ?

Avatar vilapablo
vilapablo
23:00 05.03.2016.

Velika Gorica, Varaždin, Samobor, vjerojatno će se još neki grad ponuditi, baš me zanima gdje će na kraju Rimac završiti.

KA
kajinx
18:02 06.03.2016.

Koliko ljubomore i zavisti. Pitam se da li su to gosti, "Hrvati" ili bedaci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije