Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOVRGNUĆE IZ AGROKORA

Nema naplate duga iz udjela u Mercatoru

Mercator
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/4
18.07.2017.
u 08:49

Neki slovenski mediji pogrešno su protumačili kako će odluka suda u Ljubljani značiti ulazak Mercatora pod lex Agrokor

Okružni sud u Ljubljani donio je odluku o priznavanju postupka zbog insolventnosti, institut koji omogućava slovenski zakon o financijskom poslovanju, postupcima zbog insolventnosti i prisilnom raspuštanju.

Neki slovenski mediji odmah su to protumačili kako će ubuduće upravljanje Mercatorom biti vođeno od izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka, odnosno da će Mercator biti pod kontrolom lex Agrokor.

Izvanredna uprava Agrokora opovrgnula je to tumačenje i poručila “da se ništa ne mijenja u dosadašnjoj praksi upravljanja Mercatorom, kao niti u pravima i ovlastima izvanrednog povjerenika Agrokora u odnosu na Mercator”.

– Jedina promjena koju ova odluka donosi je podizanje razine zaštite Mercatora, jer štiti kompaniju od eventualnih pokušaja vjerovnika da svoj dug naplate iz Agrokorova vlasništva u Mercatoru u Sloveniji – kažu u Agrokoru.

Kažu kako i ta odluka ne utječe na primjenu slovenskog Zakona o uvjetima imenovanja izvanrednog člana uprave u poduzećima od sistemskog značenja za Sloveniju, tzv. lex Mercator, te da će i nadalje Mercatorom upravljati uprava, a izvanredni povjerenik kao predstavnik vlasnika predsjedati Nadzornim odborom Mercatora. 

Komentara 2

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
09:28 18.07.2017.

Pa nije Mercator napravil dugove,neka ih placa hrvatski narod(Todorićev),a ne slovenski.

VO
vodopad
06:26 19.07.2017.

pirana da ste zali raditi nebi prodali todoriću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije