Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POSAO

Jukić: Osnažili smo tim i želimo se širiti izvan Hrvatske

PR
29.05.2021.
u 06:50

Comping preuzeo većinski dio poslovanja Megatrenda

Comping, IT kompanija preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja te time dodatno osnažio svoju tržišnu poziciju, posebice u području data centara, poslovne analitike i infrastrukture, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Iznos transakcije nije otkriven, no obje strane izrazile su zadovoljstvo sklopljenim poslom.

– Megatrend poslovna rješenja smo promatrali duže vrijeme i primijetili kako pametno grade svoj brand i jačaju timove koji rade na rješenjima koja su nam bila zanimljiva. Stoga smo se odlučili na ovaj korak – izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

– Unatrag nekoliko godina imali smo više ponuda za preuzimanje, bilo cijele tvrtke, bilo pojedinih dijelova poslovanja. Razmišljali smo o budućnosti Megatrenda, pomno analizirali ponuđače i mislim kako smo odabrali najbolju opciju daljnjeg poslovanja - kazala je Anđelka Strajher, direktorica u Megatrendu.

Prvi korak suradnje već je realiziran – iz Megatrenda je nastala tvrtka Data Target koja u svom poslovnom portfelju ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike te infrastrukturni odjel, čijih 20-ak vrhunskih stručnjaka iz sva tri navedena segmenta nastavljaju s radom i širenjem pod okriljem Compinga.

– Ovaj poslovni pothvat, posebno nam je interesantan u domeni poslovne analitike. što vidimo kao naš dugoročni strateški interes i jedan od načina dodatnog ubrzanja poslovanja. Megatrend je u ovoj domeni već etablirani igrač na tržištu, a mi želimo zadržati njihovu prepoznatljivost i klijente, proširiti to znanje na Compingov tim te osigurati nove projekte i daljnje širenje i izvan hrvatskog tržišta – zaključuje Jukić.

Megatrend poslovna rješenja pak nastavljaju poslovanje u dva segmenta: razvoju rješenja u segmentu umjetne inteligencije i znanosti o podacima te u razvoju specifičnih softverskih rješenja za svoje klijente.

 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Boris Jokić: Škola postaje cool, no zaostajemo u praktičnom dijelu i funkcionalnim pismenostima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije