Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Farmacija

Hamapharm gradi novi pogon za 50 radnika

lijekovi
Foto: Robert Anic/PIXSELL
06.02.2014.
u 23:20

Do sada je uloženo četiri milijuna kuna u devet proizvoda, a kroz pet godina plan je uložiti 25 milijuna kuna

Hamapharm je nova tvrtka na farmaceutskom tržištu koja je do sada u svoje proizvode uložila četiri milijuna kuna, te na tržište izbacila devet proizvoda za samoliječenje u okviru linije Osjeti zdravlje.

Daljnje planove predstavili su na jučerašnjoj konferenciji za medije.

– U pet godina planiramo investirati 25 milijuna kuna, od čega se najveći dio odnosi na gradnju proizvodnog distribucijskog centra na zagrebačkom Žitnjaku – rekao je Ante Mandić, direktor Hamapharma.

Manji dio novca bio bi vlastiti, iz prihoda koje bi zaradili kroz razvoj i prodaju svojih proizvoda, a koji se u pet godina planiraju na razini od 17 do 20 milijuna kuna. Veći dio bio bi iz kredita, a računaju i na poticaje od države, s obzirom da je riječ o proizvodnom sektoru, te novac iz fondova Europske unije Lokacijsku dozvolu za gradnju pogona dobili su u lipnju lani, početak gradnje ovisi o financijama, no planiran je kroz godinu do dvije.

Prema najavi zaposlili bi 40 do 50 radnika. U proizvodnoj paleti je primjerice FlexoMax, GinkgoMax...

Hamapharm je inače domaća privatna obiteljska tvrtka, a uz novi biznis proizvodnje, već se godinama bave ljekarništvom pod imenom Mandis Pharme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije