Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Farmaceutska tvrtka Salvus uložila 50 milijuna kuna, izvoz joj raste za 67 posto

Tvrtka je na EU natječaj prijavila projekt ulaganja u proizvodne kapacitete i strojeve, te otvorila prostor površine 4444 četvornih metara.
11. rujna 2019. u 21:08 1 komentara 992 prikaza
Teodor Švaljek
Foto: Ivica Beti

Spajajući tradiciju donjostubičkoga ljekarništva sa suvremenim tehnologijama i znanstvenim dostignućima, farmaceutska tvrtka Salvus je u Donjoj Stubici predstavila novo sjedište, investiciju vrijednu oko 50 milijuna kuna.

13.10.2016., Marija Bistrica - Spominje se prvi put 1209. u povelji kojom hrvatsko-ugarski kralj Andrija II. vraca zupanu Vratislavu njegove zaplijenjene posjede, ukljucujuci i Bistricu.  Otkada je 1731. biskup Juraj Branjug posvetio novo uredjenu crkvu S Do 2020. svi će htjeti živjeti i raditi ovdje

Tvrtka je na EU natječaj prijavila projekt ulaganja u proizvodne kapacitete i strojeve, te otvorila prostor površine 4444 četvornih metara. Investicija se ne financira samo iz EU fondova, nego i iz zadržane dobiti te kredita. U novom sjedištu trenutno radi 145 zaposlenika, uglavnom visoke stručne spreme, a Salvus će na toj lokaciji uskoro početi proizvoditi i vlastiti proizvodni portfelj M.E.V. Feller, najavio je predsjednik uprave Teodor Švaljek.

Donja Stubica ima dugu tradiciju ljekarništva i upravo je tu pionir industrijske proizvodnje lijekova u Hrvatskoj, mag. Eugen Viktor Feller, 1899. otvorio prvu ljekarnu i započeo proizvoditi pripravak Elsa fluid, koji je izvozio diljem Europe, SAD-a i Kine.

lijekovi FARMACEUTIKA Plivi izazovi, Belupo osvaja rusko tržište

- Ovom investicijom i proizvodnjom pokušat ćemo biti ne samo nacionalna i regionalna kompanija, nego se i otisnuti na globalno tržište - istaknuo je E. Švaljek.

Imaju sjedišta u Donjoj Stubici, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Tirani i Prištini. Grupa zajedno s Ljekarnama Švaljek u Mariji Bistrici zapošljava 265 ljudi čija je prosječna neto plaća 8000 kuna. Tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda koji je lani iznosio gotovo 136 milijuna kuna, od čega nešto više od 23 milijuna kuna iz izvoza, a ove godine izvoz joj raste po stopi od 67 posto.

ljekarna MUKE NA OTOKU Mljet uzalud traži ljekarnika za plaću od 10 tisuća kuna i osiguran smještaj

Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, rekao je da su otvoreni i otvaraju se natječaji za investiranje u istraživanje i razvoj, kako bi se popravila krvna slika hrvatskog gospodarstva i brojka od 0,86 posto udjela BDP-a u financiranju istraživanja i razvoja dovela do europskog prosjeka od 2,5 posto. 

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • ljutko:

    Malo sam zbunjen, da li je uložila 50 mil, ili investirala 50 mil. :(, dajte se već jedamput dogovorite i pišite hrvatski