Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća investicija u Hrvatskom zagorju

Farmaceutska tvrtka Salvus uložila 50 milijuna kuna, izvoz joj raste za 67 posto

Teodor Švaljek
Foto: Ivica Beti
11.09.2019.
u 21:08

Tvrtka je na EU natječaj prijavila projekt ulaganja u proizvodne kapacitete i strojeve, te otvorila prostor površine 4444 četvornih metara.

Spajajući tradiciju donjostubičkoga ljekarništva sa suvremenim tehnologijama i znanstvenim dostignućima, farmaceutska tvrtka Salvus je u Donjoj Stubici predstavila novo sjedište, investiciju vrijednu oko 50 milijuna kuna.

Tvrtka je na EU natječaj prijavila projekt ulaganja u proizvodne kapacitete i strojeve, te otvorila prostor površine 4444 četvornih metara. Investicija se ne financira samo iz EU fondova, nego i iz zadržane dobiti te kredita. U novom sjedištu trenutno radi 145 zaposlenika, uglavnom visoke stručne spreme, a Salvus će na toj lokaciji uskoro početi proizvoditi i vlastiti proizvodni portfelj M.E.V. Feller, najavio je predsjednik uprave Teodor Švaljek.

Donja Stubica ima dugu tradiciju ljekarništva i upravo je tu pionir industrijske proizvodnje lijekova u Hrvatskoj, mag. Eugen Viktor Feller, 1899. otvorio prvu ljekarnu i započeo proizvoditi pripravak Elsa fluid, koji je izvozio diljem Europe, SAD-a i Kine.

- Ovom investicijom i proizvodnjom pokušat ćemo biti ne samo nacionalna i regionalna kompanija, nego se i otisnuti na globalno tržište - istaknuo je E. Švaljek.

Imaju sjedišta u Donjoj Stubici, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Tirani i Prištini. Grupa zajedno s Ljekarnama Švaljek u Mariji Bistrici zapošljava 265 ljudi čija je prosječna neto plaća 8000 kuna. Tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda koji je lani iznosio gotovo 136 milijuna kuna, od čega nešto više od 23 milijuna kuna iz izvoza, a ove godine izvoz joj raste po stopi od 67 posto.

Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, rekao je da su otvoreni i otvaraju se natječaji za investiranje u istraživanje i razvoj, kako bi se popravila krvna slika hrvatskog gospodarstva i brojka od 0,86 posto udjela BDP-a u financiranju istraživanja i razvoja dovela do europskog prosjeka od 2,5 posto. 

Komentara 1

LJ
ljutko
21:48 11.09.2019.

Malo sam zbunjen, da li je uložila 50 mil, ili investirala 50 mil. :(, dajte se već jedamput dogovorite i pišite hrvatski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije