Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalna KOMPANIJA

BAT-u prihodi rasli 4,1%, nove kategorije proizvoda 27%

Lucky Strike cigarettes are seen during the manufacturing process in the British American Tobacco Cigarette Factory (BAT) in Bayreuth, southern Germany, April 30, 2014. REUTERS/Michaela Rehle/File Photo
Foto: REUTERS/Michaela Rehle/
02.08.2019.
u 12:55

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrijavanje duhana, elektroničke cigarete i moderni oralni duhan, porasli su 27 posto, na 531 milijun britanskih funti, a rast je zabilježen u svim kategorijama

British American Tobacco (BAT), globalna duhanska multinacionalna grupacija koja je prije četiri godine za više od pola milijarde eura kuupila Tvornicu duhana Rovinj (TDR), u prvoj polovici ove godine u odnosu na isto razdoblje lanjske godine ostvario je rast prihoda grupe za 4,1 posto, na 12 milijardi funti te rast operativne dobiti na 5,1 milijardu funti.

– Rastom prihoda i dobiti nastavljamo s ispunjenjem zadanih financijskih ciljeva, što nam prvenstveno omogućuje snažna izvedba u dijelu klasičnih duhanskih proizvoda. No, i u novim kategorijama proizvoda bilježimo zadovoljavajući rast. U tom dijelu imamo još mnogo posla, I s novim proizvodima koje planiramo predstaviti u drugoj polovici godine planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja godine – izjavio je u priopćenju izvršni direktor Jack Bowles, ističući kako usporedno s procesom stvaranja snažnije, brže i agilnije organizacije ostvaruju rast vrijednosti u kategoriji klasičnih duhanskih proizvoda, rast profitabilnosti te dodatno investiraju u nove kategorije.

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrijavanje duhana, elektroničke cigarete i moderni oralni duhan, porasli su 27 posto, na 531 milijun britanskih funti, a rast je zabilježen u svim kategorijama. Prihodi od uređaja za zagrijavanje duhana porasli su 4 posto na 301 milijun funti, prihodi od elektroničkih cigareta 58% na 183 milijuna funti, dok su prihodi od modernog oralnog duhana porasli 284% na 47 mil. funti.

U prvom polugodištu ove godine, ističe se u izvješću, nova kategorija duhanskih proizvoda koji ne dime, ne gore i ne proizvode pepeo rasla je 4%, na 301 milijun funti. Prodano je oko 4 mlrd. komada tzv. stickova ili 17% više, najviše na japanskom, južnokorejskom i ruskom tržištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije