Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Azimov: Fortenova stabilna, ruske banke konstruktivne

Nova kompanija je stabilna, nadamo se dobroj dobiti i sve je u redu, rekao je Azimov.
01. srpnja 2019. u 11:14 1 komentara 271 prikaza
Anvar Azimov, ruski veleposlanik u RH
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov u ponedjeljak je stanje u Fortenova grupi ocijenio stabilnim te istaknuo da su ruske banke Sberbank i VTB u tome odigrale konstruktivnu ulogu.

Fabris Peruško Rezultati Agrokor izgubio dio tržišta, ali povećao zaradu

Upitan je li ruski interes u Fortenova grupi dobro zaštićen i je li ruska strana zadovoljna vodstvom nove kompanije, Azimov je na marginama gospodarskog foruma Zagreb - Moskva u Hrvatskoj gospodarskoj komori, odgovorio da je stanje dobro i da su obje strane zadovoljne.

"Nova kompanija je stabilna, nadamo se dobroj dobiti i sve je u redu", rekao je Azimov.

Andrej Plenković s Upravnim odborom Fortenova grupe Sastanak u Vladi Poletajev: Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život

Upitan hoće li Sberbank, koji je glavni kreditor bivšeg Agrokora, a sada najveći pojedinačni vlasnik Fortenova grupe, ostati u Fortenovi, odgovorio je da ne zna koliko dugo će ostati, ali da zna da je trenutno uključen i prisutan.

Ocijenio je da je "problem riješen" i da Sberbank i VTB u tome imaju konstruktivnu ulogu.

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

  • Bogodol:

    Pa naravno da su zadovoljni i Rusi nikada neće prodati svoj udio jer su ulaskom u Agrokor ušli u Baranju i oni to neće napustiti, nema te cijene za koju bi Rusi prodali dionice i najave o tome su bacanje ... prikaži još! balona, a prodaja se neće nikada dogoditi jer je to strateški potez i interes koji su ostvarili.