Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Vladi

Poletajev: Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život

Andrej Plenković s Upravnim odborom Fortenova grupe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
03.04.2019.
u 11:42

Mi smo, kao Vlada, izdržali sve napade, kojih je bilo mnogo. Da nismo pokazali snagu i stabilnost parlamentarne većine, ne bi proces bio završen kao što je danas, rekao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković primio je članove Upravnog odbora Fortenova grupe, na čelu s predsjednikom Maksimom Poletajevim.

"Želim kazati da smo nešto više od dvije godine nakon početka krize u Agrokoru došli u fazu kada je predana nagodba, kada je počelo poslovanje nove kompanije Fortenova grupe. Skoro dvije godine od stupanja na snagu Zakona o privremenoj upravi i otkad je počeo najveći poslovni i pravni pothvat restrukturiranja najveće kompanije u sklopu kojega je bio veliki broj otvorenih pitanja i problema, prijetnji za stabilnost hrvatskog gospodarstva, financijskog sustava, ugrožavanja radnih mjesta... danas možemo reći da je proces uspio, da smo ostvarili veliko postignuće u pravnom i poslovnom smislu. U pravnom smislu Zakon je doživio sve ključne potvrde..." rekao je Plenković, javlja N1.

"Malo je programa restrukturiranja koji su u kratkom roku ostvarili ciljeve, da su kompanije konsolidirane, dobavljačima ostavljeno dovoljno vremena da stanu na noge, da je najveća količina duga plaćena, a da su najmanji dobavljači dobili gotovo sve. Mi smo, kao Vlada, izdržali sve napade, kojih je bilo mnogo. Da nismo pokazali snagu i stabilnost parlamentarne većine, ne bi proces bio završen kao što je danas", dodao je premijer.

Zahvalio se svima uključenima u proces, a posebno tadašnjoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić "koja je dala najveći doprinos da se ovaj proces realizira i strukturira".

Maksim Poletaev poručio je da će Sberbanka ostati u Fortenovi u srednjem roku.

"Nama ovo nije primarni posao, ali nastavit ćemo s procesima kako bi se povećala vrijednost te kompanije. Imamo kvalitetnu Upravu koja će upravljati kompanijom. Nova Uprava je koncentrirana na sadašnjost i budućnost, a ne na prošlost. Voljeli bi razumjeti situaciju, znati nasljedstvo kompanije, ali ne zanimaju nas istrage", rekao je Poletaev i demantirajući tvrdnje u medijima da je naložio istragu o postupcima prvog izvanrednog upravitelja Ante Ramljaka i Martine Dalić.

"Mi smo fokusirani na sadašnjost i budućnost. Ta istraga ne bi nam donijela novu vrijednost. Sberbanka nije državno tužiteljstvo. To nije naš zadatak. Voljeli bismo razumjeti nasljeđe, ali cilj nije istraga, nego naučiti ne ponoviti pogreške. Preopterećeni smo takvim glasinama, novac voli tišinu... Imali smo sukob s gospodinom Ramljakom, taj sukob je gotov. Gospođa Dalić odradila je veliki posao. Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život", poručio je Poletajev.

Komentara 9

PV
prcko.vitamincic
16:31 03.04.2019.

Živjela rusija. Samo, zašto naši radnici bježe u njemačku i tamo rade kada bi mogli ići i u Rusiju, ako su zaista Rusi tako dobri?

TT
TTjac
14:04 03.04.2019.

Zaboravio je zahvaliti kradezeu što je odradio prljavi posao za Ruse i natrpao svoje džepove.

MA
marijaqwer
13:08 03.04.2019.

Abrakadabraka svi se naplatili a dug od 50 milijardi nestao - takvih gospodarskih vrađžbina se najviše plašim .Mislim da je stvarnost upravo suprotna od njihovih izjava. Igra je tek počela - samo uzde sada drži Polatajev a ne Todorić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije