Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Aircash je najskidanija financijska aplikacija: Kako su ostvarili veliki rast

Prva hrvatska fintech kompanija tržište je osvojila vlastitim digitalnim novčanikom i u vrlo kratkom roku, Aircash je napravio ogroman rast. Danas se preko te aplikacije ostvari više od 50 milijuna kuna prometa
23. lipnja 2020. u 09:00 1 komentara 11571 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Aircash je najskidanija financijska aplikacija na App i Google Storeu s više od 100.000 korisnika te aplikacije. Ta je kompanija tako iza sebe ostavila brojne hrvatske bankarske aplikacije. Prva hrvatska fintech kompanija tržište je osvojila vlastitim digitalnim novčanikom i u vrlo kratkom roku, Aircash je napravio ogroman rast. Danas se preko te aplikacije ostvari više od 50 milijuna kuna prometa, a Aircash je i licencirana institucija za elektronički novac s licencom Hrvatske narodne banke, koja vrijedi u svim državama Europske unije.

Zašto su #1? - Sve radiš sa samo jednim klikom

Aircash je vrlo jednostavna, intuitivna, funkcionalna i pregledna aplikacija u kojoj sve usluge možeš napraviti sa samo jednim klikom i to je glavna prednost ove aplikacije.

Uveli inovaciju na financijsko tržište

Gotovinu na svim bankomatima PBZ-a možeš podizati iz svog Aircash digitalnog novčanika. Prvi put na našem tržištu za podizanje gotovine s bankomata nije potrebna nikakva bankovna kartica, nego samo pametni telefon i mobilna aplikacija, a uz to čak ne moraš biti niti klijent te banke.

Odabereš opciju ‘bankomat’ i iznos koji želiš podići, a aplikacija će generirati šesteroznamenkasti kod koji upišeš u bilo koji bankomat PBZ-a. Donja desna tipka uz ekran na bankomatu nudi opciju isplate novca s Aircasha i prostor za upis koda. Jednom kad je kod iz aplikacije upisan, bankomat ti isplaćuje gotovinu.

- Do sada takvu inovaciju nismo imali na hrvatskom tržištu, iako imamo dosta aplikacija za mobilno plaćanje, što bankovnih, što privatnih fintecha - rekao je Hrvoje Ćosić, suosnivač i član Uprave Aircasha.

 | Autor : Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Funkcionalnost u realnom vremenu

Istraživanja su pokazala da se aplikacije banaka koriste uglavnom triput na mjesec, u vrijeme isplate plaća, dakle 1., 10. i 15. u mjesecu, najviše za plaćanje računa. Ono što ti Aircash nudi jest digitalni novčanik, koji možeš koristiti svaki dan u mjesecu zbog funkcionalnosti slanja i primanja novca u realnom vremenu te podizanja novca na prodajnim mjestima i bankomatima.

Neprestano uvode nove usluge - Plaćaj režije s odgodom

Funkcionalnost Aircash aplikacije, poput slanja novca iz inozemstva i Hrvatske koje se odvija trenutačno i to sa samo jednim klikom, mnoge je oduševila, a ta aplikacija odnedavno ti daje još jednu super uslugu, a to je plaćanje režija na kredit. Fora je u tome da Aircash odmah izvršava naloge, tako da prije plaćanja računa napunite svoj Aircash novčanik kreditnom karticom, platite odmah Aircashom, a stvarni račun platiš tek za mjesec dana kad dođe kartični obračun troškova. Pri tome je naknada kao na kioscima i drugim prodajnim mjestima, a da ne govorimo o zamornom čekanju u redovima.

Dolazi Aircash Pay!- Skeniraj kod i plati

- Nedavno smo razvili uslugu plaćanja računa skeniranjem barkoda s računa. Sve što korisnik treba napraviti unutar Aircash aplikacije je skenirati kod s računa i platiti. Uskoro uvodimo i razna druga plaćanja skeniranjem koda pod nazivom Aircash Pay - najavio je Branimir Petrušić, voditelj razvoja u Aircashu.

Sadržaj nastao u partnerstvu s Aircashom.

Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Bruketa&Žinić&Grey
Bruketa&Žinić&Grey
Ideje koje donose rezultate
  • Avatar Golum
    Golum:

    O cemu ovi pricaju? PBZ godinama ima na svojoj aplikaciji opciju #Withcash za isplatu love na bankomatima PBZ-a pomocu sesteroznamenkastog koda. PBZ app je najjaca u drzavi.