Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
refinanciranje

Agrokor digao kredit od 75 milijuna eura

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
21.03.2012.
u 14:15

Tvrde da će se novac koristiti isključivo za refinanciranje dijela postojećih Agrokorovih obveza, što će rezultirati dodatnim unapređenjem ukupne financijske pozicije koncerna uz zadržavanje zaduženosti na istoj razini.

Agrokor je s vodećim svjetskim bankama potpisao ugovor o klupskom kreditu od 75 milijuna eura. Kredit je odobren s rokom povrata od tri godine uz jamstvo nekoliko povezanih društava koncerna, izvijestili su iz kompanije.

Tvrde da će se novac koristiti isključivo za refinanciranje dijela postojećih Agrokorovih obveza, što će rezultirati dodatnim unapređenjem ukupne financijske pozicije koncerna uz zadržavanje zaduženosti na istoj razini.  U novom klupskom kreditu sudjelovale su BNP Paribas, J.P. Morgan Limited i Zagrebačka banka d.d. i Unicredit Bank Austria AG.

– Potpisom ugovora Agrokor je nastavio proces jačanja svoje bilance te se tako i ovim parametrom poslovanja i dalje svrstava uz bok vodećih svjetskih kompanija – kazali su iz kompanije.

Ključne riječi

Komentara 21

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
14:22 21.03.2012.

Nisu se pohvalili kamatnom stopom. S obzirom na rok otplate sigurno je \"niska\".

FU
funkipuppi
14:29 21.03.2012.

Ja mislim da stvari stoje vako. Todoric ima dobar udio u vlasnistvu Agrokora ali Agrokor pripada bankarima. Sad bankari pokrivaju gubitke. Hoce li se Agrokor odrzati ili ne hoce tesko je reci. Mozda hoce a mozda nece.

ME
mergud
15:26 21.03.2012.

pozdravljam dizanje kredita od strane Todorića,valjda će konaćno podmiriti njime svoje dugove prema dobavljačima,neuplačenih doprinosa i ostalo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije