Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Todorić veterane Ljerku Puljić, Kuštraka i Lučića iz uprave prebacuje u NO

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
11.02.2015.
u 20:00

Zaduženja uskoro bivših potpredsjednika koncerna preuzet će 'mlađe' snage – Ante Todorić, Ivica Crnjac, Hrvoje Balent i Mislav Galić

Akvizicija Mercatora i novonastale tržišne potrebe razlog su skorašnjih velikih promjena u Nadzornom odboru i upravi Agrokora, potvrdili su iz najveće domaće i regionalne kompanije u većinskom vlasništvu Ivice Todorića.

Njegovi višegodišnji suradnici i izvršni potpredsjednici koncerna Ljerka Puljić, Damir Kuštrak i Tomislav Lučić uz uprave će u Nadzorni odbor na čelu s Ivanom Todorićem, nakon što sadašnjim članovima Vitoriji Svić i Branku Tarniku istekne mandat. – Njihovo dugogodišnje iskustvo dat će snažan doprinos radu NO-a – kazali su iz kompanije, a u NO-u će im se pridružiti i Tanja Rukavina, konzultantica PricewaterhouseCoopersa.

 

Promjene očekivane

Zaduženja uskoro bivših članova uprave preuzet će ostali potpredsjednici Agrokora. Lučićev Odjel financija spaja se s Odjelom strategije i tržišta kapitala, u nadležnosti Ivana Crnjca, jednog od najzaslužnijih ljudi za preuzimanje Mercatora, a vjerojatno i za najavljeni IPO Agrokora. Poslovi Ljerke Puljić i Damira Kuštraka rasporedit će se između potpredsjednika Ante Todorića, Hrvoja Balenta i Mislava Galića, a kako bi se kvalitetno podržala promijenjena poslovna struktura koncerna i osigurala baza za rast i razvoj u izmijenjenim tržišnim uvjetima, kompanija se u drugoj fazi priprema i za dvije nove potpredsjedničke funkcije – IT i logistiku.

U Agrokoru danas nisu htjeli reći o kojim je imenima riječ, no funkcije su svakako u skladu s nedavnim najavama čelnika Agrokora o novom projektu, internetskoj platformi radnog imena A007, preko koje će, primjerice, biti moguće kupiti i ulaznicu za kazalište u Tokiju. – Internetske platforme su najskuplje, pogledajte Alibabu. Moguće je da A007 postane najvredniji dio koncerna – kazao je Todorić u nedavnom intervjuu za slovenske Finance.

Nakon velikih akvizicija u Agrokoru, optimiranje uprave i NO-a očekivano je, kazao je Drago Munjiza, privatni konzultant i nekadašnji čelnik Agrokorova Konzuma. Mlade snage u upravi poput Darka Kneza, Crnjca ili Galića on vidi kao najbolji izbor u daljnjim odnosima Agrokora s vjerovnicima i vlasnicima dionica poput Oraclea, EBRD-a, SAP-a..., dok će u NO-u, uz predstavnike vlasnika, Puljić i Kuštrak dobro doći jer imaju dugogodišnje lobističko iskustvo, životnu mudrost i dobar imidž, a s druge strane i dobar odnos s vlasnicima, predstavnicima država te sa strukovnim udruženjima.

>> Todorić: Imam puno nasljednika, mogu biti i premijeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije