Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Adriatica.net dio će zaposlenika otpustiti, a dio prebaciti u druge tvrtke

Boris Teški
Antonio Bronić/VLM
19.02.2010.
u 16:21

Otkaza će biti, no ne zna se koliko, to više što se, kako doznajemo, trenutačno pregovara sa strateškim partnerima tvrtke koji bi mogli preuzeti dio djelatnika. No, svi će biti zbrinuti, ili radom u drugoj tvrtki ili otpremninama, a s dijelom djelatnika to je i dogovoreno.

U Adriatica.netu opovrgavaju sva nagađanja o broju zaposlenika koji će dobiti otkaz jer plan zbrinjavanja još nije završen. Naime, čelnik Sindikata turizma i usluga Eduard Andrić upozorio je da se u Adriatica.netu pripremaju otkazi za 104 zaposlenika te da ne isključuje mogućnost da ih bude i više.

Otkaza će biti, no ne zna se koliko, to više što se, kako doznajemo, trenutačno pregovara sa strateškim partnerima tvrtke koji bi mogli preuzeti dio djelatnika. No, svi će biti zbrinuti, ili radom u drugoj tvrtki ili otpremninama, a s dijelom djelatnika to je i dogovoreno. U Adriatica.netu kažu da su i ispunili sve obveze o plaćama do kraja prošle godine. Navodno je čelnicima trenutačno i lakše raditi, jer odnedavno je promijenjeno vlasništvo i dogovori se lakše postižu.

To uključuje i pregovore za drugu fazu dokapitalizacije planiranu za ovu godinu. S obzirom na situaciju, prije svega nelikvidnost, novac je prijeko potreban. Pregovori su o drugoj fazi dokapitalizacije u tijeku, a u njima sudjeluju domaći i strani investitori, među kojima i Terme Čatež koje su se trebale uključiti još u prvoj fazi. Prva faza dokapitalizacije vrijedna 29 milijuna kuna završena je prošle godine, a u novoj vlasničkoj strukturi najveći udjel ima Agrokor sa 20,27 posto, zatim po 16,9 posto AWT i Slobodna Dalmacija te Croatia osiguranje, HUP Zagreb sa 10,13 posto te Jolly i Saponia po 8,45 posto.

Komentara 3

PI
pile
18:02 20.02.2010.

Ovaj lik je smješan.., kada god govori o dokap., uvijek se mijenaju cifre i broj rundi o dokap. Daj netko neka kaze ovom dečku-Teskom, da se uozbilji. Koliko sam uspio pročitati, baš nije nešto napravio otkad je došao prošlo ljeto.. Ali, šta je tu je, neka se dečko bori malo, želimo mu uspjeh!

TI
tiho008
11:02 22.02.2010.

Ljudi ne nasjedajte na fore o zbrinjavanju, prebacit će Vas u druge firme i za dva mjeseca ste na ulici bez otrpremnine i bez ikakvih prava, .oprezno, uzmite advokate,.....

OB
-obrisani-
11:16 22.02.2010.

nije li to ista firma kojoj su pjevane ode u čast kao najboljoj i najvećoj turističkoj firmi na mediteranu, hahahahahahahahahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije