Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnologija

U Facebooku razmišljaju o dopuštanju pristupa mlađima od 13

Facebook
AFP/PIXSELL
05.06.2012.
u 19:06

Dječji profili bili bi povezani s profilima njihovih roditelja, koji bi nadzirali aktivnosti svojih mališana

U Facebooku rade na tehnologiji koja bi i djeci mlađoj od 13 godina omogućila korištenje te društvene mreže, uz roditeljski nadzor, piše Wall Street Journal. Dosad osobe mlađe od 13 godina nisu mogle koristiti Facebook, iako su mnogi lagali kako bi zaobišli ovu prepreku i dobili pristup mreži. Ovaj bi korak tvrtki trebao otvoriti nove, prijeko potrebne mogućnosti za zaradu, ali i pojačati zabrinutost javnosti zbog daljnjeg narušavanja privatnosti korisnika.

Kako otkrivaju izvori koji su o temi razgovarali s Facebookovim direktorima, među mehanizmima koji bi omogućili proširenje Facebookove klijentele na klince jesu i povezivanje dječjih profila s profilima njihovih roditelja, koji bi osim toga mogli odlučivati s kime se njihova djeca smiju "sprijateljiti" te koje aplikacije mogu koristiti. Korištenje igrica i aplikacija trebali bi plaćati roditelji.

Teško je reći hoće li se ova usluga uistinu ostvariti jer je Facebook razvijao mnoge tehnologije koje nikad nisu ugledale svjetlo dana. Na upit o novoj klijenteli u tvrtki su dali poprilično neodređen odgovor: "S dioničarima i regulatorima stalno razgovaramo o tome kako najbolje pomoći roditeljima da im djeca u internetskom okruženju, koje se stalno razvija, ostanu sigurna".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije