Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tri Xiaomijeva flagship mobitela serije 12S

Novi modeli smartfona iz Xiaomijeve radionice fotografske su performanse unaprijedili suradnjom s Leicom

storyeditor/2022-07-08/Xiaomi-12S-Ultra-Green-4.jpg
Foto: Xiaomi
1/4
15.07.2022.
u 09:36

Profesionalna širokokutna kamera sa super velikim 1” senzorom ugrađena je u Xiaomi 12S Ultra te tako hardverske specifikacije približava tradicionalnim kamerama.

Xiaomi, kineski proizvođač mobitela, proteklog je tjedna predstavio novu seriju 12S s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom”. Ovo je, naime, prva serija mobitela koja je nastala u suradnji Xiaomija i Leice, tvrtke poznatije u domeni fotoaparata. Stoga cijela obitelj Xiaomi 12S sadrži različite fotografske sustave koje su zajednički razvili Xiaomi i Leica, počevši od leće Leica Summicron. Usto podržavaju profile fotografije Leica, a cilj im je potaknuti individualne stvaratelje sadržaja da izraze svoju kreativnost, zadržavajući pritom autentični Leicin stil, kazali su iz Xiaomija.

Kako bi pomaknuli tehnologiju u snimanju fotografije do novih granica, Xiaomi i Leica, dakle, zajednički su razvili sofisticirane optičke leće. Kao top-model, Xiaomi 12S Ultra koristi Leicine poznate sposobnosti u optičkom dizajnu sustava leća, istodobno se pridržavajući strogih standarda testiranja optičke kvalitete i implementirajući Xiaomijevu stručnost u minijaturizaciji komponenti kako bi se osigurala ultravisoka rezolucija, ultravisoka svjetlosna osjetljivost te smanjena disperzija i odbljesak, pojašnjavaju iz Xiaomija.

Primarna kamera modela Xiaomi 12S Ultra ima 8P asferičnu leću, a kako bi riješila uobičajene probleme fotografije kao što su odbljesak, ghosting i kromatska aberacija, u modul kamere modela Xiaomi 12S Ultra dodan je premaz leće protiv bliještanja kao i tehnologije koje naposljetku nude znatno čišću sliku koja je konzistentna u svim dijelovima leće.

Foto: Xiaomi

Osim naprednog optičkog dizajna, serija 12S koristi i Leicine fotografske profile, nasljeđujući Leicinu estetiku slike uz pomoć najsuvremenijih algoritama. Za krajnjeg korisnika to znači pristup dvama fotografskim stilovima: “Leica Authentic Look” i “Leica Vibrant Look”, a jedan i drugi nude veću kreativnu slobodu fotografu.

Profesionalna širokokutna kamera sa super velikim 1” senzorom ugrađena je u Xiaomi 12S Ultra te tako hardverske specifikacije približava tradicionalnim kamerama. Usto je to prvi Android uređaj koji podržava videosnimanje i reprodukciju Dolby Vision HDR, čime se videozapisi poboljšavaju življim bojama, oštrijim omjerom kontrasta i bogatijim detaljima, pružajući živopisnu i profinjenu kvalitetu slike. Jednako tako koristi i HyperOIS za ultra-stabilne performanse, nudeći kontinuiranu kompenzaciju za kretanje tijekom snimanja videa. Mobiteli podržavaju vodeći ultrabrzi rafalni način snimanja od 30 sličica u sekundi te imaju iznimne mogućnosti fotografiranja pri slabom osvjetljenju. Nadalje, implementirano je i All-scene snimanje, što olakšava snimanje željenog trenutka.

Serija Xiaomi 12S s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom” dizajnirana je i da fotografima omogući jednostavniju postprodukciju jer podržava formate te optimizira fotografije na temelju metapodataka, pružajući profesionalnim fotografima dobru polaznu točku za postprodukciju.

Foto: Xiaomi

Xiaomi 12S Ultra prvi je flagship model opremljen s dva čipa Xiaomi Surge - Xiaomi Surge P1 čipsetom za brzo punjenje i Xiaomi Surge G1 čipsetom za upravljanje baterijom. Podržava i adaptivno punjenje i time sprečava prekomjerno punjenje baterije, čime se broj ciklusa punjenja povećava za 25 posto. Usto pokreće ga potpuno nova mobilna platforma Snapdragona koja ostvaruje 10% bolje performanse i 30% bolju energetsku učinkovitost. Time je kod serije Xiaomi 12S znatno smanjena potrošnja energije u stanju mirovanja, ali i omogućena niža emisija topline i potrošnja energije pri visokim opterećenjima.

Xiaomi 12S Ultra i Xiaomi 12S Pro imaju ugrađen AMOLED zaslon od 6,73 inča. Xiaomi 12S nešto je kompaktniji, sa zaslonom od 6,28 inča. Najavljeni su i Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro i Xiaomi Home WiFi. Cijena najskupljeg modela smartfona 12S Ultre bit će oko 1000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DvaDinaraDruže
DvaDinaraDruže
09:49 15.07.2022.

Xiaomi je Huawei koji nije zabranjen. Ko zna kad će ga opet zabraniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije