Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Da im je život na mreži toksičniji, složilo se 72 posto djece

Zagreb: Predstavljena platforma SINI za sigurnost djece i mladih na internetu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
09.02.2023.
u 13:14

Istraživanje koje su proveli A1 Hrvatska i agencija Kvaka pokazalo je da se 53 posto djece slaže se da je sadržaj koji im je dostupan nerijetko neprikladan, vulgaran i strašan. Njih čak 72 posto složit će se i da im je život na mreži toksičniji

Više od 46 posto djece u dobi između 11 i 13 godina na internetu svakodnevno provodi više od četiri sata, a 53 posto njih slaže se da je sadržaj koji im je dostupan nerijetko neprikladan, vulgaran i strašan. Njih čak 72 posto složit će se i da im je život na mreži toksičniji, pokazalo je to istraživanje koje su proveli A1 Hrvatska i agencija Kvaka prezentirajući ga u povodu Dana sigurnijeg interneta.

– Mladi će često izjaviti da svoje probleme u online svijetu rješavaju sami, rijetko uključujući svoje roditelje, i zato je važno dizati svijest javnosti i promicati sigurniju i odgovorniju upotrebu internetske tehnologije djece i mladih – izjavio je Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za sigurniji internet (CSI). Podršku Danu sigurnijeg interneta sedmu godinu zaredom pružio je i A1.

Zagreb: Predstavljena platforma SINI za sigurnost djece i mladih na internetu 05.02.2019., Zagreb - OS Izidora Krsnjavog. U povodu obiljezavanja Dana sigurnijeg interneta odrzana je konferencija na kojoj je predstavljena jedinstvena platforma SINI sa sadrzajima i certifikatima vezanima uz sigurnost djece i mladih na internetu. Na konferenciji su sudjelovali ucenici, nastavnici, predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka (CNZD), predstavnici A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma, Tele2 i HAKOM-a. Na konferenciji su govorili: Miran Gosta iz HAKOM-a, Nina Isek Medjugorac iz Hrvatskog Telekoma, Sonja Miocic iz Tele2, Marina Rizman Matic iz A1 Hrvatska, Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Koliko nam je važan pozitivan utjecaj na mlade, govori i činjenica da smo u regionalno najistaknutijoj gejming A1 Adria League nametnuli pravilo nulte tolerancije govora mržnje kako bismo jasno iskazali vrijednosti koje zagovaramo – poručila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja u A1 Hrvatska.

Osnovna škola Središće na jedan dan postala je centar brojnih zbivanja koja su omogućila mladima, njihovim učiteljima i roditeljima da sudjeluju uživo, ili online, na radionicama, predavanjima te poslušaju panel-raspravu u kojoj su sudjelovali stručnjaci za temu. Kako bi s učenicima otvoreno razgovarala o izazovima, pedagoginja Osnovne škole Središće Tjaša Juraković Antolić pokrenula je projekt “Čajanka s pedagoginjom”. – Redovno uz čaj komuniciramo sa svojim učenicima i u razgovorima se trudimo uputiti ih na ispravna ponašanja i opasnosti kojih trebaju biti svjesni – kazala je.

>> VIDEO: U Zablaću kod Šibenika zaledila se površina mora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije