ENOLOGIJA Vinima od plavca malog treba desetak godina da se pokažu u pravom sjaju Dingač Šunj 2016, još živahna i mlada boja, svjež i lagano zreo miris, kombinacija crnog i crvenog voća, višnje maraska, fine note drva i kave
enologija Merlotu popularnost raste pa ga se može naći posvuda, od Podunavlja do Konavala Ime je dobio po ptici, crnom kosu, koji se na francuskom kaže merle, a potomak je sorte cabernet franc i gotovo nepoznate sorte iz zapadne Francuske Magdeleine Noire des Charentes
enologija Kad vinar postane proizvođač vina Veliki proizvođači vina godišnje proizvode milijune boca, ali rade i male serije za poboljšavanje imidža cijelog brenda
enologija Talijani su svijetu uz pizzu podarili i prosecco, i za to im naklon do poda Sorta grožđa prosecco koristila se za bijela vina, ali budući da nije davala dobre rezultate vinari su ih, u pokušajima da naprave bolji proizvod, počeli koristiti kao bazu za pjenušce, lokalno zvane “spumante”.
PIŠE IVO IVANIŠ Malvasija dubrovačka vinski je dijamant koji nema veze s istarskom malvazijom Vina dobivaju nagrade diljem svijeta već gotovo 20 godina, kako u Hrvatskoj tako i Velikoj Britaniji te SAD-u, i MDB je sorta koja će biti tražena.