Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU Audi Q5 2,0 TDI donosi dodatnu opremu vrijednu približno 174.000 kn

Audi Q5 - idealna mjera za luksuz

27.01.2009.
u 11:18

Manji SUV u Audijevoj ponudi od većega, čak i preglomaznoga, modela Q7, “pokupio” je markantne linije. No, SUV dug 463 centimetra visok je samo 165 cm, što je izgledu dalo dodatnu dinamičnost.

Najveći međuosovinski razmak u segmentu rezultirao je prostranom putničkom kabinom u kojoj se pet osoba može udobno smjestiti. Prilagoditi se može i nagib naslona stražnjih sjedala, koja se mogu i preklopiti. Stražnjim sjedalima mogu zamjerku naći jedino osobe višeg rasta, jer njima će ona biti za nijansu preplitka.

U interijeru su, inače, kvalitetni materijali, te dizajnerski elementi već uobičajeni za Audi. Mali odmak napravljen je tek na povišenom kokpitu.



Kad je oprema u pitanju, Q5 donosi sav luksuz koji se od ovoga proizvođača i očekuje. Serijski dolazi s elektromehaničkom parkirnom kočnicom, čip ključem, klima-uređajem, svom silom elektronike...

Pod prednjim poklopcem bio je 2,0 TDI agregat. Profinjen rad može zahvaliti i novom common-rail sustavu ubrizgavanja goriva. Sa 350 Nm, te preko solidnog 6-brzinskog ručnog mjenjača, njegovih 170 KS u potpunosti je iskorišteno.

Proizvođač navodi prosječnu potrošnju od 6,7 litara na 100 km no, budimo realni, trošio nam je dvije i pol litre više. No, mogućeg će kupca od te sitnice više zanimati cijena. Dok je Audiju Q5 2,0 TDI inače 329.269 kuna, testnom je primjerku dodatna oprema cijenu povisila na čak 503.174 kune.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?