Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem je novac

Sandra Perković više ne želi šutjeti: Zar mi to treba?!

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
09.03.2015.
u 19:31

Kada vidim direktora hotela u kojem spavam, skrivam se po hodnicima, kaže Sandra

Nakon što je u Splitu četvrti put u karijeri bacila disk preko 70 metara, Sandra Perković i njezin trener Edis Elkasević više ne mogu šutjeti. Problem je novac.

– Godinu dana nisu nam plaćene pripreme u Medulinu. Svaki put kada ulazim u hotel tako mi je neugodno da se, kada vidim direktora hotela, skrivam. Zar mi to treba? Pripreme je trebao platiti Hrvatski atletski savez i, kada god ih pitamo kada će to biti, odgovor je uvijek isti – taj se problem rješava. Istina, rješava se već godinu dana i nikako da se riješi – rekla je Sandra Perković.

Sama plaćam terapije

Nije to jedini problem...

– Naravno da nije. Iz svog džepa plaćam tri fizioterapeuta jer ne volim nikome ostati dužna. Jednom moram ići u Sloveniju, drugom u Irsku. Znači netko mora platiti i troškove puta i smještaja. Otkako sam bila kod “Stara” u Irskoj, leđa me više ne bole i moram ponovno ići u ožujku, ali pitam se tko će to platiti. Samo slušam obećanja sa svih strana i toga mi je već dosta – istaknula je aktualna europska, svjetska i olimpijska pobjednica u bacanju diska.

– Jako me sve to ljuti. Sve moje suparnice imaju deset puta bolje uvjete, a imaju puno slabije rezultate od mene. I onda, kada negdje podbacim, svi će reći kako sam loša, a ja zapravo nemam uvjete. Svi od mene očekuju zlata, a nitko se ne pita u kakvim ja to uvjetima treniram – rekla je Sandra.

Ivan Veštić, novi predsjednik Saveza, obećao je pomoć...

– Opet obećanja. Istina, rekao je da će se sve promijeniti na bolje. Ali, tako je govorio kada je trajala izbornička kampanja. Nakon što je izabran, nije me više kontaktirao – kaže ogorčena Sandra.

Edis Elkasević istaknuo je da ne traže puste milijune.

– Naravno da ne. Volio bih da mi, kada neke stvari naručim, odmah dođu, a ne za devet mjeseci kao što je bio slučaj. Kada bismo imali barem malu pomoć, rezultati bi bili još bolji. Znam da postoje problemi na relaciji Ministarstvo za obrazovanje, kulturu i šport – Hrvatski olimpijski odbor, ali vrhunski sportaši ne bi trebali trpjeti zbog toga – rekao je Edis.

Neću u drugu državu

Klub joj pomaže koliko može, a u Mladosti je ostala zbog nove uprave. Ivo Markotić, generalni direktor Badela 1862, novi je predsjednik kluba i obećao je Sandri sve potrebne uvjete za normalan trening. Uskoro će se na Mladosti napraviti novo bacalište.

– Kada bismo svi radili svoje, onda ne bi bilo problema. Uz treninge ja jednostavno nemam vremena ići od vrata do vrata i tražiti pomoć – istaknuo je Edis.

Sandra ne razmišlja o tome da u drugoj zemlji potraži bolje uvjete.

– Nikad neću nastupati za drugu državu. Hrvatska je moja domovina i njoj ću donositi medalje još najmanje deset godina. Samo, ne znam shvaćaju li to odgovorni ljudi. Nešto se mora pod hitno pokrenuti – zaključila je Sandra Perković.

>> Sandra: U Split dolazim po blagoslov, opet ću blistati

Komentara 86

R0
R00kie
20:16 09.03.2015.

u tim sportskim savezima sjede stotine uhljeba zato i nema za one za koje je savez i osnovan

R0
R00kie
20:16 09.03.2015.

u tim sportskim savezima sjede stotine uhljeba zato i nema za one za koje je savez i osnovan

AM
Ameise
20:42 09.03.2015.

Koliki je IQ ljudi kojima nije stalo do nasih sportasa? Halo uhljebi pokrenite se malo. Gledam Faka i srce me boli,druga zastava a rezultati odlicni .. Razj..li ste skoro sve..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije