Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Izbornik "kraljica šoka": Otprilike imamo viziju kako igraju Ukrajinke

Hrvatske i njemačke reprezentativke odigrale prijateljsku utakmicu u Areni Zagreb
Luka Stanzl/PIXSELL
06.10.2021.
u 21:17

- Ova ekipa ima devet igračica koje igraju izvan Ukrajine, sedam koje igraju u Ukrajini. To je vrlo respektabilna ekipa.

Ukrajina je respektabilna ekipa, ali na nama je da budemo borbeni pokretljivi i da igramo dobru obranu, izjavio je izbornik hrvatske rukometne ženske reprezentacije Nenad Šoštarić uoči sutrašnje utakmice 1. kola kvalifikacija za EP.

- Cure su kvalitetno pripremljene, dolaze iz najvećih klubova. No na nama je da budemo maksimalno pokretljivi i borbeni i da ovisno o suparnicima i njihovoj igri imamo širinu i dubinu u obrani, sve kreće iz obrane - rekao je Šoštarić.

Hrvatska sutra u 17.30 sati u dvorani Zamet u Rijeci igra utakmicu 1. kola skupine 4 kvalifikacija za EP rukometašica protiv Ukrajine.   

Govoreći o ozbiljnosti sutrašnjeg suparnika, hrvatski je izbornik istaknuo kako Ukrajina ima povijest rukometa i kako je i Hrvatskoj bilo dosta igračica iz Ukrajine.

- Ova ekipa ima devet igračica koje igraju izvan Ukrajine, sedam koje igraju u Ukrajini. To je vrlo respektabilna ekipa. Pogledali smo neke snimke i otprilike imamo viziju kako one igraju i što trebamo raditi. Sada je na nama da pokažemo maksimum - istaknuo je Šoštarić pozdravljajući činjenicu da će se utakmica igrati pred gledateljima.

- Naravno će curama biti ugodnije igrati pred više gledatelja i to posebno na Zametu gdje je njih pet počelo igrati rukomet - dodao je pozivajući Riječane da u što većem broju dođi podržati hrvatske rukometašice u osvajanju prva dva boda u kvalifikacijama.

Hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević je također zadovoljna što će se utakmica igrati pred navijačima. 

- Ukrajina je neugodan protivnik, jako puno njihovih igračica igra u velikim klubovima. Ali sve je na nama. Ako odigramo ozbiljno, a i agresivno kako smo navikle, mislim da nećemo imati problema - rekla je Mičijević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije