Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 47. GODINI ŽIVOTA

Glazbeni svijet u šoku, preminuo poznati hrvatski gitarist

Foto: Dino Stanin / PIXSELL
1/2
21.04.2019.
u 12:40

- Od jutra tražim riječi, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje - napisao je Massimo na Facebooku u spomen na dugogodišnjeg gitaristu njegovog benda.

Glazbenici se na društvenim mrežama posljednja dva dana opraštaju od Dalibora Pipe Matoševića, pulskog gitarista koji je preminuo u 47. godini života. 

- Od jutra tražim riječi, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje - napisao je Massimo na Facebooku u spomen na dugogodišnjeg gitarista njegovog benda. 

Pipo je rođen 27. 01. 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock band u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock band zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a band nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu „Le Mond“ s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi. Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka io mu je prateći band Massima Savića. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bandom „Labirinth“ - stoji na službenim Massimovim stranicama. 

- Glazbena scena je danas nažalost izgubila još jednog velikog, a samozatajnog virtuoza na gitari. Otišao si puno prerano i u tišini dragi naš Pipo. Neka ti je meka ova naša Istarska crvena zemlja - od Pipa se oprostio i Tony Cetinski. 

 

- Ima jedna tema koju volim već 20 godina. Beskrajno muzikalna. Divna stvar. Tvoja. Jednog dana ću je snimiti, obećajem ti. Zbgom veliki glazbeniče. Zbogom Pipo - emotivan je bio Ante Gelo. 

Komentara 13

BS
@bserver
14:47 21.04.2019.

"dugogodišnjeg gitarista" ne u. Nek mu je laka zemlja

AJ
anton.jambrosic
06:54 22.04.2019.

Iako nisam upoznat njegovim radom neka mu je laka zemlja

AN
Antimatika
21:06 21.04.2019.

Ako je rođen 1973 onda je napunio 46god.A posto je rođen u 1 mj.onda je novinar ispravno napisao u u 47 godini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije