Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4908 nadzora

Vlasnicima lokala inspektori ispisali oko 1,3 milijuna kn kazni

slastičarnica zagreb
Anto Magzan/PIXSELL
27.07.2013.
u 10:30

Najčešći su razlozi za ispisivanje kazni neizdavanje računa, obračunata kriva stopa PDV-a i višak u blagajni

Porezni inspektori na području Porezne uprave Zagreb od početka godine sve do prekjučer naplatili su točno 1.387.149,33 kuna kazne zbog nepoštovanja Zakona o fiskalizaciji koji i dalje izaziva veliku buru u javnosti. Glavna su tri razloga zbog kojih su inspektori ispisivali kazne neizdavanje računa, obračunata kriva stopa PDV-a i zatečeni višak u blagajnama!

Nadzor nad poštovanjem zakona i “češljanje objekata” na zagrebačkom području obavljalo je čak 105 inspektora koji su u sedam mjeseci odradili 4908 nadzora.

U 393 nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje je uručeno 166 prekršajnih naloga, a u 150 nadzora izdana su rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti. Porezna uprava ne želi otkriti imena kažnjenih vlasnika, kažu da je to poslovna tajna, ipak među prvim kažnjenicima upravo zbog 500 kuna viška u blagajni bili su, podsjetimo, vlasnici slastičarnice Zagreb u Masarykovoj ulici. Osim što su morali zatvoriti na tjedan dana, platili su i kaznu. Čini se da je s ljetnim mjesecima broj inspektora na terenu znatno porastao, a upravo višak u blagajnama glavni je krivac zbog kojeg su se pobunili brojni vlasnici objekata diljem Hrvatske. Ipak, ako je suditi po brojkama iz Porezne uprave, inspektori su u glavnom gradu u 4365 nadzora zatekli uredno poslovanje.

>> Porezna uprava: Pečatit ćemo ako je u blagajni i 10 kuna viška!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije