Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekipa iz Panic Rooma

VIDEO Upoznajte studente koji stoje iza partyja na najboljim lokacijama: Sprema se spektakl u tunelu Sljeme!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/18
24.05.2024.
u 08:00

Sutrašnji će melodic progressive techno program trajati sedam sati, i to od 16 do 23, a u Gračansko Dolje stižu i DJ Enai te After Affair

Party na vrhu Sljemena, na zadnjem katu elitne poslovne zgrade ili na krovu najvišeg nebodera u Zagrebu? Nema nezamislivih ideja za ekipu studenata iz Panic Rooma, kojima je, kažu, strast na teško dostupnim lokacijama sebi zagorčati život, ali publici omogućiti nezaboravan provod. Jedan takav upravo se sprema ondje gdje party nikada nije bio, u tunelu Sljeme.

Osamdesetak godina star tunel čija je gradnja počela u Gračanskom Dolju neposredno nakon Drugog svjetskog rata nikad nije ugledao svjetlo s druge strane, odnosno u Zagorju, kamo je trebao voditi. No sutra će biti ispunjen svjetlima pozornice na koju stižu četiri DJ-a koja spremaju čak sedam sati programa. Tim smo se povodom s Lukom Kostyjem i Antonijem Vlaićem, dvojcem iz Panic Rooma, susreli svega tri minute hoda od žičare, na ulazu u tunel.

VIDEO

Poslije u akciju čišćenja

– Na radaru nam je bio godinama. Ovo je i jedini tunel u Zagrebu koji je ovako veliki i širok te pritom prohodan i pogodan za organizirati događaj. Vrlo je jednostavno doći s opremom, nema vozila unutra, a opet je pristupačno. A tu je i neka nostalgija jer party na vrhu Sljemena je dobro prošao pa se veselimo i ovome na "dnu" – govori Luka, student pete godine marketinga na Ekonomskom fakultetu, koji je već godinama DJ. Tamošnji se stanovnici, ističu dečki, ne moraju brinuti zbog buke jer pripremaju "dnevni event", odnosno program traje od 16 do 23 sata; štoviše, susjede pozivaju da se pridruže partyju.

– Uzimamo u obzir da je ova lokacija u parku prirode pa ćemo poslije organizirati i akciju čišćenja tunela. Tako želimo pokazati da nam je stalo i da svi uživaju u zabavi i da naš event ne donosi štetu, već upravo korist lokalnoj zajednici, bilo kroz akciju čišćenja, bilo na način da ukažemo na to da je ovaj tunel prostor pogodan za brojna događanja – kaže Antonio. Time nastavljaju i suradnju s brojnim studentskim udrugama, dodaje Luka, kako bi pokazali da mladi nisu samo oni koji partijaju već da su i odgovorni.

GALERIJA: Partyiji ekipe iz Panic Rooma bili su na neobičnim lokacijama od vrha Sljemena preko brojnih "rooftop" lokacija

1/16

"Svugdje sam svirao, ali u tunelu još nisam" napisao je na društvenim mrežama španjolski hit DJ Enai, glavna zvijezda sutrašnjeg događaja, čiji su nastupi bili dijelom brojnih svjetskih festivala. Uz njega stiže i bosanskohercegovački DJ duo After Affair koji stoji iza velikog afterpartyja Sarajevo Film Festivala, kada su jednu od glavnih ulica pretvorili u party zonu, što je, priznaju dečki, i njima bilo inspirativno. Ipak, na društvenim mrežama uz riječ "techno" odmah stižu predrasude o tome kako izgleda takva zabava.

– Glazba koja će svirati u tunelu je inačica housea i techna. Zove se melodic progressive techno i zadnjih je godina diljem Europe i SAD-a jako popularan žanr. Razlikuje se od techna jer je puno melodičnija, plesnija, nije rezervirana samo za uski krug ljudi, odnosno neku supkulturu. Usto su tu i obrade mnogima omiljenih hitova koje možemo čuti i na radiju – pojašnjava Kosty.

POVEZANI ČLANCI:

S produkcijske strane, fokus je na tunelu, sve instalacije će biti kružne ili polukružne, a prostor potpuno svjetlosno transformiran. Gostima će na raspolaganju biti i bar, sprema se i VIP te backstage zona, a da se buka ne širi van te da unutra dan postane noć, postavit će se i dva posebna platna.

Uz dvojicu spomenutih, u Panic Roomu su i brojni drugi studenti u timovima za grafički dizajn, promociju i društvene mreže.

– Startali smo 2020., taman prije korone, prvi event je trebao biti baš kad je nastupio lockdown, a poveznica uz pandemiju jest i to da smo prvi party nakon popuštanja mjera mi organizirali, i to na vrhu najvišeg nebodera u Zagrebu, VMD-a u Strojarskoj – prisjeća se Luka.

Antonio pak napominje da su se na pokretanje tvrtke odlučili jer i sami vole takvu glazbu, a inspiracija za ime bila je pjesma CamelPhata.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Glazbu spajamo i sa slikarstvom

– Volimo glazbu spajati s drugim umjetnostima pa na eventima često imamo i izložbe. To se vidi i u našem logu koji je spoj slikarstva i glazbe, odnosno referenca na "Krik" Edvarda Muncha – dodaje Vlaić.

Mladi hrvatski DJ-i na njihovim eventima imaju priliku rame uz rame svirati s najvećim imenima regionalne i svjetske scene, poput Davida Penna, Buraka Yetera ili Raffa FL-a, čije su pjesme prikupile više od milijardu slušatelja na Spotifyu. A želite li im se sutra pridružiti u tunelu Sljeme, "last call" ulaznice su dostupne preko sustava Entrio, a limitiran broj moći će se kupiti i na ulazu.

– U budućnosti nam je plan još više partyja na ludim i neobičnim lokacijama, ne samo u Zagrebu već u cijeloj Hrvatskoj, bacili smo oko i na obalu, Rijeku, ali i Osijek – zaključuje Kosty.

POVEZANI VIDEO Na Velesajmu otvoren GR8 Coffee festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije