Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije plameni

VIDEO Jazavac opet šetao Markuševcem, Dumovec ga deložirao

jazavac
Marijan Susenj
05.12.2021.
u 22:25

Ovo je već drugi put u dva tjedna da ekipe Dumovca moraju intervenirati zbog jazavaca koji uznemiruju stanovnike. Ondje su na terenu bili i 22. prosinca zbog jazavca koji se toliko bio udomaćio u kvartu da su ga viđali danima na raznim lokacijama

NIje plameni, već onaj najobičniji, šumski, rekli bi stari Latini, vulgaris. Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec opet je iz Markuševca je morala 'deložirati' jazavca. Šetao je dvorištem u subotu popodne pa je vlasnik nazvao hvatače iz Dumovca koj su preuzeli životinju. 

Ovo je već drugi put u dva tjedna da ekipe Dumovca moraju intervenirati zbog jazavaca koji uznemiruju stanovnike. Ondje su na terenu bili i 22. prosinca zbog jazavca koji se toliko bio udomaćio u kvartu da su ga viđali danima na raznim lokacijama. 

"Tog smo jazavca pustili u šumu na obroncima Medvednice, no jučer smo otišli mnogo dalje na planinu kako bismo pustili preuzetu životinju. Je li riječ o istoj ili različitoj zvjerki, ne znamo. Slične su veličine, no kako u intervencijama nije bilo potrebe za veterinarskom skrbi, životinje nisu detaljno pregledavane", napisali su iz Dumovca na svojim mrežnim stranicama.  Ovoga puta, kažu, životinju su odveli puno dalje u planinu no prvi put. 

Možda je, dodaju, riječ o braći, a možda je i o istom jazavcu koji je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar. Kraj kuća može pronaći dobro mjesto za jazbinu, a ostaci hrane, pronađeni u otpadu, mogu biti slastan obrok.


 
Ključne riječi

Komentara 3

IG
igorl
12:19 06.12.2021.

Vidi ti jazavca, bas uziva.

LA
larala
19:06 07.12.2021.

Ah, taj strašni jazavac...velika smetnja za štakore i zmije pa ga treba maknuti što dalje.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
01:36 06.12.2021.

Vrane iz Slavonije voze u Zagreb a jazavca iz Zagreba u Slavoniju , jos mu decka nadu u Dumovcu pa zajedno udome neku drugu zivotinju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije