Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ LJUTOMANA 2022.

VIDEO Tko može pojesti najljuću chilli papričicu? Na Burgerfestu održano 'ljuto' natjecanje

Foto: Gita Hiržin
1/37
18.09.2022.
u 16:00

Nije dozvoljeno pljuvanje, bljuvanje niti sakrivanje papričica tj. isto povlači diskvalifikaciju s natjecanja Pobjednik je onaj natjecatelj koji pojede najljuću papričicu (i sve prije nje).

Zagreb Burgerfest traje još danas, a ljuta završnica bit će doslovno ljuta jer se sprema Okršaj Ljutomana 2022., odnosno natjecanje u jedenju ljutih papričica.

- Možda ste jeli ljute umake, možda ste jeli svježe chili papričice, no ništa se ne može mjeriti s ovim. Samo najhrabriji i najluđi pristupaju ovakvom natjecanju i odlaze s vječnom slavom (i suzama u očima). Okršaj ljutomana je natjecanje za sve one koji uporno govore da im ništa nije preljuto! Dante nije jedini koji ima svojih 9 krugova pakla. Sretno svima koji se okušaju! - poručuju organizatori.

Pravila su sljedeća: Natjecanje ima 9 krugova, odnosno, natjecatelji jedu 9 chili papričica. Vrijeme za pojesti pojedinu papričicu iznosi 120 sekundi, ukoliko to natjecatelj ne uspije – diskvalificiran je.

>> POGLEDAJTE VIDEO: 

Papričice koje se jedu su redom:

Nije dozvoljeno pljuvanje, bljuvanje niti sakrivanje papričica tj. isto povlači diskvalifikaciju s natjecanja Pobjednik je onaj natjecatelj koji pojede najljuću papričicu (i sve prije nje).

Ako više natjecatelja pojede naljuću papričicu, ide se u dodatna 3 kruga natjecanja ponavljanjem zadnje 3 najljuće papričice (Bhut Jolokia Chocolate, Trinidad Scorpion Moruga, Carolina Reaper).

U trećem dodatnom krugu pobjednik je onaj koji najbrže pojede papričicu i pokaže da ju je progutao, a ostala mjesta se također određuju vremenski.

Pobjednik mora pojesti jednu papričicu više od drugoplasiranog natjecatelja, neovisno o tome je li drugoplasirani odustao. Naravno, sve ovo natjecatelji čine na vlastitu odgovornost.

>> POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

1/37
Ključne riječi

Komentara 1

ZP
zeljko.posaric.9
10:07 19.09.2022.

Burgeri ne podnose nabijanje cijene. Još kad tome dodamo slabiju kupovnu moć građana. Evo nek netko napravi ćevape s Istarskim tartufima, Brie sirom, certificirano ekološki uzgojenim lukom.... pa to naplati 150, 200 kn. Namirnice u njima, tartufi, brie, ekološki lukuk opravdavaju cijenu, ali to će samo za probu kupit poneki. Ista stvar se sad radi i s burgerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije