Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Vjetar u leđa

U četiri samoborske osnovne škole zaposlit će 20 pomoćnika u nastavi

vjetar u leđa
Grad Samobor
30.11.2015.
u 20:51

Pomoćnici će raditi s 22 učenika OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Milana Langa te OŠ Mihaela Šiloboda

Projekt "Vjetar u leđa" predstavljen je danas u OŠ Samobor.

Projektom je omogućeno zapošljavanje 20 pomoćnika u nastavi za rad s ukupno 22 djece u četiri samoborske osnovne škole – OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Milana Langa te OŠ Mihaela Šiloboda.

- Natječaj je objavljen u srpnju ove godine, a Grad Samobor odazvao se pozivu resornog ministarstva. Time se otvorila mogućnost za pružanjem pomoći većem broju učenika s teškoćama u razvoju. Za provedbu projekta "Vjetar u leđa" kojim će se financirati pomoćnici u nastavi, Gradu Samoboru odobrena su sredstva u iznosu od 1.172.925,74 kuna, od čega će EU financirati čak 90%, odnosno 1.055.633,16 kuna, dok Grad Samobor izdvaja 117.292,58 kuna. Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, odnosno do srpnja 2016. godine - pojasnila je voditeljica projekta Marija Galic Kotarski.

Grad Samobor unazad nekoliko godina redovito izdvaja novac za financiranje pomoćnika u nastavi u osnovnim školama na svom području, istaknuo je savjetnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Marijan Kižlin. Samo u 2015. godini u samoborskom proračunu osigurano je 200.000,00 kuna za financiranje 11 asistenata u 4 osnovne škole. Pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat zaključio je kako će projektom zaključiti i zapošljavanje 20 nezaposlenih osoba, koje će steći nova iskustva i nadograditi svoje znanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije