Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

Tisuće biciklista, nordijskih hodača, ali i ljubitelja dobre zabave na Večernjakovoj aktivnoj suboti

11.05.2019.
u 13:39

Iduće subote biciklijada pod sloganom "bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji"

Tisuće rekreativaca, profesionalnih biciklista, umirovljenika, djece i obitelji okupit će se iduće subote, 18. svibnja, na najmasovnijoj i najdugovječnijoj utrci ovakve vrste u gradu, 37. Večernjakovoj biciklijadi.

Pod sloganom “Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji”, ove godine program dobiva i proširenje jer će se na Bundeku održati i utrka u nordijskom hodanju i trčanju. Biciklijada i ove godine starta u 11 sati ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, a biciklisti moraju tamo potegnuti malo ranije jer u deset počinje registracija i podizanje startnih brojeva.

Tijekom 10-kilometarske rute biciklisti će propedalirati Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Slavonskom avenijom, Savskom cestom, Vukovarskom i Držićevom da bi se preko mosta Mladosti spustili u ulicu Damira Tomljanovića, Adamićevu, Balokovićevu i Trumbićevu ulicu kako bi došli do svoga konačnog odredišta – Bundeka.

Tamo će pak u 13 sati snage odmjeriti trkači, a sat vremena kasnije i nordijski hodači. Dok će ruta za hodače biti duga dva i pol kilometra, trkači će prijeći duplo više. Vrijeme se za biciklijadu već tradicionalno neće štopati, ali zato će se mjeriti vrijeme za pješačke utrke.

Veselo će biti i na samom Bundeku, gdje fešta za cijelu obitelj počinje već ujutro. Cijeli program vodit će Renata Sopek, a atmosferu će s pozornice zagrijavati DJ i pjevačica ZSA ZSA.

Mađioničarski trikovi Luke Vidovića, tečaj nordijskog hodanja, stijena za penjanje, ples na svili, cirkuska točka, gastrokutak..., samo su dio zabavnog programa koji spremno čeka tisuće posjetitelja. Dobra zabava je zagarantirana, prijave još traju. Za biciklijadu se može prijaviti na vecernji.hr, a za ostale dvije utrke na stranici stotinka.hr.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
00:24 14.05.2019.

Nekada je sve to bilo spontanije......od Zagreba do Samobora..... ali eto, i tisuću ljudi danas je puno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije