Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Silvestrovo

Sve goste Samoborci će častiti "češnofkom to go" i kuhanim vinom

samobor
Foto: Grad Samobor/Ivan Tibor Grujić
1/2
27.12.2016.
u 16:55

Hit na božićnom sajmu u Samoboru, koji traje još ovaj tjedan, nova je kobasica koju kombiniraju s umakom od tikve, čilija i hrena

Djed Božićnjak i njegov pomagač vilenjak Zvonček odlučili su za Badnjak iznenaditi najmlađe Samoborce.

Pojavili su se na glavnom trgu kako bi na božićnom sajmu, koji se na trgu održava još ovaj tjedan, kupili nešto što se može ponijeti kući. Nakon što su djeci podijelili slatkiše, otišli su u obilazak kućica postavljenih na Trgu kralja Tomislava. A djelatnici Turističke zajednice i gradske uprave potrudili su se da svi koji dođu mogu kupiti isključivo autohtone samoborske proizvode.

Prodaju i kraluše

Samoborski obrtnici tako na štandovima drže bermet – aromatizirano vino, aperitiv i digestiv s mješavinom grožđa, biljke pelin, mediteranskog voća i biljnih začina, ali i licitare, tradicijski nakit, poput samoborske ogrlice kraluš. No može se probati i kupinovo vino, proizvodi od meda, domaće rakije i kolači. Prvi put u gastroponudi je “Češnofka to go”, kobasica koju su osmislili da bi promovirali samoborske okuse.

Umak osmislili na OPG-u

– Svaki sastojak tog jela je samoborski, od same češnofke, preko peciva, do žutog umaka od butternut tikve, hrena i čilija, koji je osmislio jedan domaći OPG – rekao je Igor Runtas. Kako bi ju svi mogli kušati, ovu će deliciju dijeliti na Staru godinu, na dječjem dočeku u podne, ali i na onom u ponoć. Uz besplatno kuhano vino, naravno. Dječji novogodišnji doček u podne počinje već od 10 sati, uz koncert Ivane Marić i benda. Nastupit će i DJ Jurki, a najmlađe posjetitelje očekuje raznolik program u Dječjem kutku Laboratorija zabave. 

Za večernju zabavu koja počinje u 22 sata pobrinut će se grupa Krivi smjer. Kao i svake godine, u Novu 2017. uvodi ritam valcera, a Pirotehnika Mirnovec zadužena je za novogodišnji vatromet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije