Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Samobor

Sportska dvorana u Samoboru bit će gotova za 18 mjeseci

OŠ Samobor
Foto: Grad Samobor
22.07.2015.
u 08:12

Dvoranu vrijednu više od 9 milijuna kuna financiraju Grad Samobor i Zagrebačka županija, a 1,15 milijuna kuna dalo je Ministarstvo

Dok je 800 učenika na školskim praznicima, temelji nove sportske dvorane uz OŠ Samobor polako se počinju nazirati.

Derutna dvorana iz šezdesetih prošlog stoljeća, koju je početkom prošle školske godine sanitarna inspekcija zatvorila, potpuno je srušena i na tome mjestu gradit će se nova. Radovi su počeli sredinom lipnja, završetkom školske godine. Dvorana će biti dvodijelna, s podiznom platformom za pristup osobama s invaliditetom u prizemlju. U njoj će biti dva bloka svlačionica, dvije prostorije za nastavnike, sanitarni prostori, strojarnica, prostor za čistačice, razglas i vatrodojavu te dva spremišta sportske opreme. Ukupna površina nove građevine je tisuću četvornih metara, a s postojećom školom bit će povezana grijanim hodnikom.

Donedavno su učenici umjesto u dvorani, vježbali u bivšoj učionici za glazbeni odgoj. Napravili su i priručnu svlačionicu, pa su se djevojčice cijelo vrijeme trajanja škole presvlačile u starom kabinetu, a dječaci u učionici za glazbeni odgoj. Najmlađi, od 1. do 4. razreda, vježbali su na hodniku. Zbog loših uvjeta, ove godine, kažu u školi, nisu sudjelovali ni na natjecanjima na kojima su inače osvajali medalje. Djeca bi u novoj dvorani mogla početi vježbati za 18 mjeseci, u školskoj godini 2016./2017. Gradnju nove dvorane od 9 milijuna kuna financiraju Grad Samobor sa 75 posto i Zagrebačka županija sa 25 posto vrijednosti. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa osiguralo je 1,158.000 kuna.

Komentara 2

SP
Spezispezi
08:45 22.07.2015.

Koliko Hrvatsku bez strategije i bez pravih lidera košta preseljenje ljudi iz sela u gradove ?! Kada se uništi selo uništiti će se i država.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
11:14 29.07.2015.

18 mjeseci za jednu dvoranu??? u civilizirnom svijetu se za to vrijeme izgradi neboder od 100 katova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije