Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Roditelji, djeca i odgajatelji zajedno uređivali vrt oko vrtića

Vrtić na Mihaljevcu svake godine organizira zajedničko uređenje vrtova. Na istom poslu nađu se roditelji i njihova djeca
22. travnja 2018. u 08:02 3 komentara 483 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Vjeverica mu je ime, a pozna ga se po dvije stvari: ekološkoj osviještenosti i sportskom duhu. Proljeće je zasigurno najljepše doba za mališane vrtića Vjeverica koji, osim četiri sportske grupe, cijele godine svu djecu uči o važnosti brige za okoliš. A kad još dođu i njihovi roditelji, nema kraja dovikivanju i smijehu u Vjeverici.

Zagreb: Osnovna škola Odra koja čeka gradnju školske dvorane Kraj trakavice u Odri? Škola konačno dobiva dvoranu. Roditelji: Ako opet ne zapne...

Tako su organizirali akciju u kojoj su djeca, roditelji i odgajatelji zajedno uređivali vrt oko vrtića, sadili cvijeće, bojili tobogan i jednostavno se zabavljali na suncu, i to kao oblik poticanja ljubavi prema prirodi.

– Veselimo se doći ovamo i vidjeti kako je djeci tu, s obzirom na to da toliko hvale vrtić – rekla je jedna od najangažiranijih mama u sadnji cvijeća Ivana Ester čija dvojica sinova, Natko i Rok, idu u Vjevericu.

– Najljepši mi je sport trčanje – rekao je stariji Rok, polaznik sportske grupe, i tako potvrdio da djeca dobro reagiraju na vrtićki program koji broji više od 20 sportova godišnje. A da su se djeca posebno povezala s odgojiteljicama, govore i riječi šestogodišnje Nine koja je posebno pohvalila Zvjezdanu Braje i Andreju Barbić.

– Puno nam toga objasne, često crtamo, a naše tete jako vole prirodu – razveselila je Nina svoje odgojiteljice.

– Ponosni smo na vrtove koje uređujemo cijele godine. Povezujemo djecu s prirodom, a vrtić je most kojim se pozitivne vrijednosti potiču i u obitelji – pojašnjava Zvjezdana Braje koja je očigledno i među djecom prava zvijezda.

A s tatom je svoju sestru Bugu došao vidjeti i bivši polaznik, osmogodišnji Sebastijan koji je rekao da je ljubomoran na Bugu jer su vrtić nedavno obnovili pa je prostor još i ljepši nego kad je on bio. 

Djeca u vrtiću faza aure I djeca mogu patiti od migrene, evo kako im pomoći Primjer odraslima Devetogodišnja Mia pokrenula akciju i prikupila 2000 kuna za pse iz skloništa Životinjsko carstvo – tko se boji straha još PROMO Više od 620 djece pogledalo predstavu „Životinjsko carstvo – tko se boji straha još“
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Vito:

    Sad bi morali objektivno izvjestiti i o preostalih 19 dječjih vrtića. __ Sumnjam da se njihove "tete" jdnako ne odnose prema svojim "štičenici/cama" i njihovi roditelji ne mogu ili ne žele jednako uređivati okoliš svojoj djeci.

  • Vito:

    Roditelji, djeca i odgajatelji zajedno uređivali vrt oko vrtića ::: Pa neće to valjda raditi netko tko nema nikakve veze s tim vrtićem??? __ Ili je "gradonačelnik" predložio gradskoj skupštini da građanima uzimaju paušal za uređivanje dvorišta dječih vrtića??? __ ... prikaži još! Dobro je da su rositelji pristali dragovoljno, da ih državanije natjerala kao što moraju donositi svoj toaletni papir - ne znam donose li i svoje pelene i hranu, kao u neke osonvne škole u poljoprivrednim sredinama gdje djeca gladuju, jer nemaju hrane, a nalaze se samo nekoliki kilometara od Zagreba.

  • marko_k:

    Ne treba gledati drugih 19 dječjih vrtića.. Dovoljno je pogledati 3 preostale lokacije DV Vjeverica (Gračani, Bijenička i Šalata) u koje se godinama ne ulaže ništa, djeca idu na 2 jednodevna izleta u 4 godine, nema završnih godišnjih priredbi za ... prikaži još! djecu i roditelje, odgajateljice se mjenjaju nekoliko puta godišnje bez potrebe da se unaprijed inforimira roditelje o tome... Uglavnom, za DV Vjeverica i ravnateljicu postoji jedino lokacija na Mihaljevcu u koju se redovito ulaže, dok su preostale lokacije u potpunosti zanemarene (s izuzetkom odgajateljica koje su više-manje sjajne, ali s ograničenim budžetom ne mogu puno ni napraviti s djecom)...