Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Više od 620 djece pogledalo predstavu „Životinjsko carstvo – tko se boji straha još“

Životinjsko carstvo – tko se boji straha još
Foto: Promo
21.03.2018.
u 13:46

Vinkovački Boso i ove godine predstavom razveselio djecu svih vinkovačkih vrtića

Već četvrtu godinu zaredom vinkovačka tvrtka Boso d.o.o. u sklopu 23. lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji organizira besplatnu predstavu za sve mališane vinkovačkih vrtića. Ove godine djeca su gledala razigranu predstavu „Životinjsko carstvo – tko se boji straha još?“ koja je odigrana u svečanim dvoranama „Barun Trenk“, H. D. Genschera 22b u Vinkovcima.

Više od 620 vinkovačke vrtićke djece u pratnji svojih odgajateljica danas je imalo jedinstvenu priliku pogledati veselu predstavu zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka. Ovogodišnja predstava prilagođena je vrtićkom uzrastu, a na edukativan i djeci lako razumljiv način se bavi tematikom kako pobijediti strah. Kako bi ugođaj u predstavi djeci bio potpun, svake godine ih ispred dvorana „Barun Trenk“ dočeka službena maskota Lutkarskog proljeća, tradicionalnog susreta hrvatskih lutkarskih kazališta. Potom se zaslade sokovima i krafnama vinkovačkog proizvođača pekarskih proizvoda „Pekar“, a onda slijedi njima najuzbudljiviji dio, gledanje kazališne predstave.

Izvrsna je ovo prilika da se svoj djeci u Vinkovcima približi dio atmosfere 23. lutkarskog proljeća, a za sve glumce koji sudjeluju na festivalu u četvrtak će se na Teninom salašu održati zabava i druženje, tzv. „Lutkarski party“. Tom prigodom će kazališna družina „Asser Savus“ dodijeliti priznanje svim kazališnim sudionicima, dok će se za dobru zabavu pobrinuti slavonski tamburaši, a svi sudionici uživat će u popularnim i ukusnim slavonskim delicijama na Teninom salašu.

23. lutkarsko proljeće

„Lutkarsko proljeće“ naziv je tradicionalnih susreta hrvatskih kazališta na kojem gostuju i kazališta iz susjednih država. Ovaj lutkarski festival koji organizira kazališna družina „Asser Savus“ održava se jednom godišnje od 1996. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a djeci i posjetiteljima pruža izvrsnu priliku za upoznavanjem lutkarske umjetnosti i lutkarstva. Na ovogodišnjem izdanju „Lutkarskog proljeća“ predstave će se izvoditi u pet gradova i 21 općini u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a bogati program upotpunit će radionice i seminari namijenjeni prosvjetnim djelatnicima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije