Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primjer odraslima

Devetogodišnja Mia pokrenula akciju i prikupila 2000 kuna za pse iz skloništa

Foto: Privatni album
1/16
13.04.2018.
u 15:02

U Engleskoj internacionalnoj školi u Moskvi biralo se 10 najboljih crteža pasa, a učenici koji su sudjelovali na natječaju donirali su novac za napuštene životinje

Odmor kod bake devetogodišnja Mia Pracević iskoristila je za druženje sa psima iz velikogoričkog skloništa. I kad se vratila u Moskvu, u kojoj trenutno živi s roditeljima i ide u četvrti razred Engleske internacionalne škole, odlučila je pokrenuti akciju pomoći životinjama.

– Ljudi koji su napustili te pse zločesti su i nemaju pojma što rade. Žao mi je peseka, želim ih spasiti, vidjela sam kako cvile u kavezima. Došla sam kod ravnateljice i pitala mogu li im pomoći, uz mene su bili i prijatelji iz škole i učitelji – kaže nam Mia. A sve je počelo nakon što je njezina mama Iva Pracević na Facebooku vidjela objavu velikogoričke udruge Sigurna kućica da trebaju pomoć kako bi makar za one najmanje u skloništu osigurali bolje grijanje.

Foto: Privatni album/MailOnline

– Pitala sam Miu želi li predložiti akciju u školi. Otišla je k ravnateljici i rekla joj da bi organizirala izbor 10 najboljih crteža pasa, a djeca koja žele sudjelovati uz crtež bi donirala minimalno 20 kuna. Pobjednici izbora imali bi mogućnost da psima iz skloništa daju i  ime – priča mama Iva. Prije same akcije Mia ju je morala predstaviti učeničkom vijeću, a sama je pripremila i prezentaciju u power pointu. Sljedila je prezentacija pred cijelom školom, koju pohađa 100-tinjak učenika, nakon čega je krenula i akcija.

Škola je organizirala akciju i za lokalnu udrugu čiji volonteri su u školu doveli i pse i djeci pričali o udomljavanju. Ukupno je sakupljeno 2000 kuna, a pola tog iznosa dobila je velikogorička udruga.

Foto: Privatni album/MailOnline

– Podupirala sam je maksimalno, a zadivila me njezina hrabrost i volja da sama osmisli i predstavi priču. U akciji je na kraju sudjelovala cijela škola – kaže mama Iva. A Mia ističe kako su joj svi pomogli, i učenici i učitelji.

– Škola je odabrala koji crteži su najbolji, a sudjelovalo je puno mojih prijatelja – kaže nam Mia i dodaje da će u njezinoj školi sigurno biti još takvih akcija. Jer ona ima samo jednu želju – da svi napušteni psi pronađu novi dom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije