Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo mjesto u gradu

Prije večere uz pivo zavrtite koju ploču na gramofonu

The Garden Bar & Kitchen
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
18.04.2018.
u 10:19

Popularni brend sa Žitnjaka stigao je u Preradovićevu. Uskoro otvaraju i lokal u Čakovcu, a nadaju se i London.

Pivovara i točionica The Garden Brewery na Žitnjaku u ovih je nekoliko godina, koliko je aktivna, izrasla ne samo u obvezno mjesto za ljubitelje piva već i u jednu od popularnijih lokacija za izlaske. Nick Colgan, frontman Gardena, osmislio je nedavno ekstenziju pivovare na Žitnjaku pa je u Preradovićevoj 12 otvoren The Garden Bar & Kitchen.

Jelovnik by Priska Thuring

– Dugo smo razmišljali o još jednom lokalu, baš u centru, kako bismo zaokružili našu ponudu u Zagrebu. To je to za metropolu, ali uskoro otvaramo i lokal u Čakovcu – kaže Colgan.

Logično, ekstenzija u Preradovićevoj drugačije je filozofije od pivovare s burgerima i šankom na Žitnjaku. I po uređenju interijera i po sadržaju.

– Dominantna je boja Bar & Kitchena crna, i to zato što smo htjeli postići ugođaj – aerodromskog loungea! Inspirirali su nas jer su ta mjesta namijenjena opuštanju prije letova, odmoru. Na 16 točionika bit će naša piva, ali imat ćemo i gostujuća, domaće i strane pivare. Jelovnik smo sastavili s Priskom Thuring, a on će se vremenom proširivati, tako da će ovo postati mjesto gdje će se moći birati između najrazličitijih kombinacija piva i hrane – govori Nick.

Za sastanak ili tekmu

Glazba je dio ponude u Gardenu na Žitnjaku, a u novom smo lokalu po tome pitanju uočili i neke zanimljivosti.

– Želio sam da zvučni sustav bude neprimjetno uklopljen u ostatak interijera, a napravili su ga danski stručnjaci iz Artcoustica. Nije nas stajalo malo, ali sami možete čuti kakav je to zvuk. Imamo samo jedan gramofon, dovoljno je, a gost može doći i puštati sam svoju glazbu, u dogovoru s nama, dakako – ističe frontman Gardena, upućujući nas na kat, gdje je još jedna blagovaonica s niskim sjedenjem, ali i posebna prostorija.

– Ovo je private room koji možete unajmiti. Opremljena je velikim LED televizorom, a uskoro ćemo postaviti i dva točionika, pa gosti neće morati čekati da pivo dođe sa šanka u prizemlju. Možete što želite, održati kakav poslovni ručak ili sastanak ili pak pogledati utakmicu, i mi se pripremamo za Svjetsko prvenstvo – uz smijeh će Colgan.

To je to za Zagreb, nastavlja, ali osim Čakovca, nada se novim destinacijama.

– Ne bih imao ništa protiv Londona. Brojni gosti s Otoka koji su bili na našim festivalima kada smo ih organizirali u Tisnom i dobro su upoznali naš brend, tako da ondje nismo nepoznati. A London je velik grad s puno ljudi i ljubitelja dobrog piva – zaključuje Nick Colgan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije