Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez mjest njih 300

Predano 975 zahtjeva za upis djece u vrtić

vrtići
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
31.05.2010.
u 22:01

Tko je upisan, a tko je ostao bez mjesta, znat će se za 13 dana, kada vrtići objave popis djece

Jesu li im djeca upisana u vrtić, roditelji koji su predali sve potrebne dokumente doznat će tek za 13 dana. Tada će se znati i koliko je djece ostalo bez mjesta u vrtiću, no već sada se nagađa da je riječ o čak 300 mališana. U Dječji vrtić “Ciciban”, koji djeluje na pet lokacija, i Dječji vrtić “Velika Gorica”, koji radi na 14 lokacija, zaprimljeno je ukupno 975 zahtjeva za upis.

U vrtiće ide 2250 djece

– Neki su zahtjeve poslali u oba vrtića, no još nisu obrađeni svi zahtjevi pa zasad ne znamo točan broj djece za upis – poručio je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Oba vrtića na svim svojim lokacijama imaju 2250 djece u čak 90 odgojnih skupina pa postojeći objekti već premašuju pedagoške standarde.

– Kako bi se u vrtićima postignula kvaliteta predviđena standardima, osnovana je Mreža dječjih vrtića te Povjerenstvo za provedbu Mreže. To je jako važno jer zbog veličine postojećih vrtića više ne bismo mogli otvarati područne objekte. Prvi smo grad koji je donio Plan mreže u skladu s novim propisima – kaže Kolarec. Ne krije da u Gorici hitno treba sagraditi vrtić jer je od lipnja 2009. do danas rođeno čak 742 Velikogoričana, no on bi se u proračun mogao “ugurati” tek dogodine. U proračunu je za ovu godinu za vrtiće izdvojeno 50 milijuna kuna.

Kolarec; Na devet lokacija zaposlili smo trećeg odgajatelja

– U ovih godinu dana u Gradićima smo proširili objekt i upisali 40 djece, u školi u Donjoj Lomnici uredili smo prostor za jednu odgojnu skupinu, u dvorani u Koprivničkoj uredili smo pak prostor za potrebe jedne skupine i tako upisali 20 djece, a na devet lokacija zaposlili smo i tzv. trećeg odgojitelja – poručuje Kolarec. Za boravak djeteta u vrtiću roditelji mjesečno izdvajaju 550 kuna, a za posebne programe na stranom jeziku 750 kuna

Ključne riječi

Komentara 1

JE
Jedina
13:48 01.06.2010.

Uvjeti u DV Ciciban su očajni. U grupama je upisano po 30 djece. Nema mjesta za igru, druženje, spavanje.... Neki imaju čak premalo strunjača na kojima spavaju. Da nije super teta situacija bi bila još gora. Sve grupe bi trebale imati po tri tete jer dvije tete jednostavno nisu dovoljne. Uz to roditelji plaćaju cijenu za cijeli mjesec čak i kada dijete ide u vrtić samo nekoliko dana. Gorica bi trebala krenuti stopama drugih gradova u kojima se u takvim slučajevima plaća paušal ili pola cijene, a nikako puna cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije