Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karnevalske svečanosti

Pred bankrotom: 'Gradska blagajna je prazna, pa vraćamo ključ'

Maškare fašnik
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
03.03.2014.
u 08:26

Posljednji vikend 188. samoborskog fašnika obilježile su povorke najmlađih maškara, a KUD Prepuštovec vratio je zagrebačkom gradonačelniku ključ grada, s alarmantnim upozorenjem

Vikend maski. Tako se najbolje može opisati subota i nedjelja u Zagrebu i Samoboru. Iako je fašnik tek sutra, u što se sve mogu pretvoriti pokazali su Zagrepčani na Trgu bana Jelačića, ali i Samoborci čiji su posljednji fašnički vikend ove godine obilježili najmlađi.

Povorke učenika osnovnih škola, koncert Endija te revija i izbor najbolje maskiranih obitelji na Trgu Fašničke Republike privukli su na 188. samoborski fašnik brojne posjetitelje, a bilo je onih koji su došli i bez maski kako bi uživali u krafnama i dobroj zabavi. A na glavnom zagrebačkom trgu, nakon tri dana vladanja, ključ Zagreba članovi KUD-a Prepuštovec vratili su gradonačelniku Milanu Bandiću.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

– Gradsku blagajnu zatekli smo praznu pa se nismo nauživali – poručili su, dok je gradonačelnik rekao da će još razmisliti hoće li im ključeve dati iduće godine. U Muzeju grada Zagreba 15. su se put održale “Žive slike” jer fašnički vikend oživljava povijesne ličnosti – Zagrepčani su mogli upoznati kralja Belu IV. ili gradonačelnika Mošinskog.

>>Kojim je to 'facama' Bandić dao grad na upravljanje?

>>Milan Bandić u centru Zagreba dočekao 'Josipa Broza Tita'

Komentara 1

JA
james49
09:23 03.03.2014.

Bog zna, od kud su izašle ove milicajske uniforme! Iz kazališnih garderoba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije