Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
779. rođendan

Na dan grada Samobora stigao i predsjednik Milanović

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Samobora
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
16.10.2021.
u 13:20

Dan grada se slavi svake godine treće subote u listopadu.

Izložba s više od dvjestotinjak gljiva pod šatorom na Trgu matice hrvatske, koncert Crvene jabuke i Pravila igre, Festival kotlovine na trgu kod pošte, Plac pod crkvom podno župne crkve Svete Anastazije, Eno gastro kutak na Trgu kralja Tomislava, kostimirane šetnje Samoborom, biciklijada... Raznovrsnim i bogatim programom će danas i sutra Samobor proslaviti svoj 779. rođendan.

Bit će održana i svečana sjednica na koju, sudeći prema mnogobrojnoj policijskoj pratnji, pristiže i predsjednik Zoran Milanović. Jutros je, podsjetimo, u Parku domovinske zahvalnosti odana počast poginulim hrvatskim braniteljima iz samoborskog kraja. Vijenac na spomenik položili su gradonačelnica Petra Škrobot, njezin zamjenik Petar Burić i predsjednica Gradskog vijeća Irena Franceković. 

U povodu obilježavanja Dana grada Samobora, u subotu se parkiranje u gradu neće naplaćivati, osim na parkiralištu kod sajmišta. A usto je i ulaz u samoborsko kino i Pop up kino slobodan. Sutra će, također, u 11 sati biti i sveta misi u crkvi Svete Anastazije. Dan grada se slavi svake godine treće subote u listopadu. Oblježava se na dana kada je Samobor 1242. godine dobio povelju  kojom je hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. gradu dao službeni status slobodnog kraljevskog trgovišta.

Foto: Grad Samobor

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kaktuscrveni
15:37 16.10.2021.

Je li bilo nećega da se ne baci i možda je pajser majstor pripremio kakav brojač novaca ?

ZV
zvezdomor
14:44 16.10.2021.

super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije