Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI BUVLJAK

Maturanticama iz doma pomažemo da zablistaju

Modni buvljak u Mesničkoj
Foto: Ivan Rebić/PIXSELL
1/3
06.05.2019.
u 08:56

Odjeću i obuću za buvljak, osim članica Balkona i njihovih prijateljica, donirale su i mnoge manekenke te modne blogerice.

Prve su mušterije stigle pola sata ranije, a samo pet minuta nakon otvaranja prostor Kulturnog centra u Mesničkoj bio je pun.

Haljine, suknje, majice, torbe, cipele... po cijenama od desetak do najviše 100 kuna brzinom su munje "nestajale" s modnog buvljaka koji je ondje organizirala udruga Balkon. Bio je to "Buvljak sa svrhom" jer je novac prikupljen prodajom namijenjen djevojkama iz Doma za djecu "Vladimir Nazor" u Karlovcu kako bi mogle zablistati na maturalnoj večeri. 

Plus frizura i šminkanje 

- Mnogima od njih to je negativno iskustvo jer obično nemaju novca da se urede, a kad im netko pokloni haljinu, brinu se o tome hoće li u nju stati, kako će izgledati... Zato im radije želimo dati novac da si kupe ili sašiju haljinu iz snova te odu na frizuru i šminkanje. Ukratko, da se osjećaju kao kraljice - objasnila je Mia Škurla, dopredsjednica udruge koja od 2017. radi s djecom i mladima bez roditelja.

Odjeću i obuću za buvljak, osim članica Balkona i njihovih prijateljica, donirale su i mnoge manekenke te modne blogerice, a uključile su se i glumica Judita Franković Brdar te voditeljica Nevena Rendeli. Među kupcima su, pak, bile žene svih dobi koje su stigle u Mesničku kako bi našle nešto lijepo za sebe, a pritom pomogle maturanticama iz doma. 

Totalna pozitiva

- Nije da već nemam dovoljno odjeće, ali kad sam čula koja je svrha buvljaka, morala sam doći. Ideja je sjajna, a našla sam i dvije odlične majice za 60 kuna - kazala je Magdalena Medić. Zadovoljna je bila i Lana Čerkez, koja je odabrala plavu bluzu za 60 kuna, hlače za 30, prugastu košulju za 20... 

- Ne mogu vjerovati koliko dobrih stvari ima, a strašno mi se sviđa i energija buvljaka. To je totalna pozitiva, djevojke koje žele pomoći drugim djevojkama. Trebale bi se ovakve stvari češće organizirati - rekla je.  

Ekipa iz Balkona golemim je interesom i uspjehom buvljaka bila pomalo i iznenađena, ali definitivno oduševljena. 

- Nismo očekivale da će proći baš ovako dobro. Bio je to divan primjer ženske pomoći u nevolji - istaknula je članica udruge Ana Škurla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije