Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rončević pozvao na osnivanje fonda za liječenje bolesne djece: 'Mila ima stotinu'

Nako što je prikupljeno 38.864.518 kuna za pomoć maloj Mili, njen otac je pozvao ljude da ne uplaćuju više jer je skupljeno puno više nego što je bilo potrebno
06. travnja 2019. u 16:28 3 komentara 2086 prikaza
Zagreb: Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Nako što je prikupljeno 38.864.518 kuna za pomoć maloj Mili, njen otac je pozvao ljude da ne uplaćuju više jer je skupljeno puno više nego što je bilo potrebno. Marin Rončević oglasio se i na Facebooku gdje je pozvao na osnivanje fonda za financiranje liječenja teško oboljele djece, jer kako je naveo 'malih Mila ima stotinu'. 

Šimun Petar Maruna Otac teško bolesnog dječaka: 'Dirnut sam gestom oca male Mile, ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće'

- Dragi ljudi. Još jednom veliko hvala svima na ovom čudu koje se desilo. Hvala vam i na darovima koji redovito stižu u bolnicu za našu Mimu. Hvala vam i na porukama na koje nažalost ne stižem odgovarati jer ih je doslovno na tisuće... obećajem da ću svima, čim budem mogao, odgovoriti kao i dosad.

Šimun Petar Maruna Od prodaje kuće Veliko srce Milina tate: Teško bolesnom dječaku donirat će 400.000 kuna

Ono što vas molim je da maknemo fokus s Mile, ne zato što to njoj ili nama smeta, nego zato što u Hrvatskoj, nažalost, ima na stotine "Mila" koje trebaju pomoć i zasluženu šansu. Ono što je bilo #svizamilu mora postati #milazasve. Transparentno, efikasno, u najkraćem roku. Koncentrirajmo se da omogućimo (vi više, mi manje jer imamo svoje brige) na to da se u najkraćem roku napravi Fond iz kojeg bi se teško bolesnoj djeci omogućilo liječenje ili lijekovi, a za koju nisu primjenjiva pravila HZZO-a. Neka novac prikupljen za Milu bude temelj tog fonda, a u prikupljanje razlike, neka se uključi i država.

Dovoljno je da se odrekne 5 lipa trošarine na litru dizela (od ukupno 3,06hrk + pdv koliko ja znam) i više neće biti potrebe za ovakvim radikalnim akcijama. Vjerujem da bi se i tvrtke dobitaši, malobrojni generatori razvoja, rado uključili u ovakve akcije s minimalnim iznosima od dobiti po prihvatljivom modelu. Mi, građani, rado ćemo puniti razliku, kao i uvijek do sad - s novcem na kojeg je plaćen porez.

nastavak akcije Marin Rončević želi osnovati fond za liječenje teško bolesne djece 'Mila za sve'

Takav fond nužno MORA biti vođen na volonterskoj bazi, a odluke o liječenju i dodjeli sredstava mora donositi ekipa NEZAVISNIH dokazanih STRUČNJAKA. Hvala dragom Bogu, imamo ih i u Hrvatskoj i u svijetu. Ono sto je ključno, je da račun i poslovanje fonda mora biti JAVNO i da se osim "raje" mora uključiti i država.

Zagreb: Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku Borba za život Milina tetka: Živimo u priči od koje ne možete i ne želite pobjeći

Zapamtite, nebrojeno smo puta pokazali da imamo kapacitet za velike stvari, neka to ovaj puta bude za nešto što je zaista bitno. Neka ovaj projekt napravi prekretnicu u razmišljanju i neka za sobom donese promjene u raspolaganju novcem, posebno u javnom sektoru. Razlika među nama u tom smislu nema, i crveni i plavi i žuti, svi imamo djecu i svima povremeno obolijevaju. Nemojmo da šansu dobiju samo sretni ili povlašteni.

Mila Rončević u bolnici u SAD-u Marija Rukavina: 'Ljudi će uplatiti kad vide to lišce djeteta, ali koliko bi se skupilo kad se ne bi znalo kome ide'

Institucije se ovaj puta mogu doslovno proslaviti, za državu to je smiješan novac, a za neku djecu znači razliku između života i smrti. Ja osobno, kao nepopravljivi optimist, ne sumnjam uopće u pozitivan stav Vlade prema ovakvom humanitarnom projektu- napisao je Milin otac na svojem Facebook profilu.

Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku

 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Avatar Django
    Django:

    Ako to bude fond u koji će uplaćivati tko kada bude osjetio potrebu, ništa od svega. Mi smo ho-ruk nacija koja se okuplja od potrebe do potrebe i nemamo naviku polaganog konstantnog djelovanja kroz dulji vremenski period. To znači da ... prikaži još! za fond, ali tako da se u njega kumulira sav pretekli novac od ovakvih akcija i koristi po potrebi. I svakako ne činiti što je učinjeno u ovom slučaju, reći “sad je dosta” nego dok ide, ide. Doprinos države mora postojati u nekom obliku, a svakako i oslobađanje od poreza za ta sredstva.

  • bazinga:

    Da rončević i banda manje kradu bilo bi za našu djecu a ne samo za njihovu