Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.05.2017. u 13:50

Nisu roditelji ljutiti zbog nestanka tegle zato što su je puno platili, jer je rađena po narudžbi. Ljutiti su zbog odnosa prema njima nakon prijave krađe nečega što je njima mnogo više od tegle

Sina su sahranili prije šest godina. Bio je arheolog pa su mu roditelji od crvenog granita dali izraditi veliku vazu i teglu za cvijeće nalik na antiknu. Više od sto kilograma teška posuda je, međutim, primijetili su roditelji nakon što su sinovo posljednje počivalište na Miroševcu posjetili prekjučer, netragom nestala.

– Još u nedjelju sve je bilo na svom mjestu, a kad smo na Miroševac došli tri dana kasnije, imali smo što vidjeti. Teglu su otpilili, cvijeće razbacali iza spomenika, a odbili su i ugao grobnice – objasnila je mama mladog arheologa koja je odmah kontaktirala policiju, a i Holdingovu podružnicu Groblja. Ne, kako je rekla, jer očekuje da joj netko nadoknadi štetu, štoviše, razmišlja čak i o tome da ponudi nagradu za pronalazak tegle, već stoga što joj nikako nije jasno kako nitko nije vidio uklanjanje sto kilograma teške posude s grobnice.

– Ona je promjera oko 80 centimetara i nema šanse da je se samo tako odnese. Ne znam kako čak ni zaštitari nisu primijetili da se događa nešto neobično – govori nam čitateljica, kojoj su, kad je prijavila krađu, jednostavno objasnili da je grob sina “trebala osigurati”. Na tome, međutim, ova mama neće stati. Zatražila je sastanak u Holdingu, a i u Uredu gradonačelnika. Na groblju se krade konstantno, objašnjava, i sad je dosta. I potpuno je u pravu. Jer tegla koju su odnijeli s posljednjeg počivališta njezina sina nije tek tegla. Jedan je to od simbola ljubavi roditelja prema djetetu, koji su željeli da se i na tom pomalo hladnom i usamljenom mjestu njihov sin osjeća kao da nije sam. Svom arheologu njegovi su mama i tata napravili grobnicu kojom su mu željeli pokazati da će ga zauvijek držati na posebnom mjestu u srcu.

A to je ono što bi svi trebali shvatiti, a posebno oni koji su im savjetovali da osiguraju grob. Nisu roditelji ljutiti zbog nestanka tegle zato što su je puno platili, jer je rađena po narudžbi, a nitko nije primijetio da je odnose. Ljutiti su zbog odnosa prema njima nakon prijave krađe nečega što je njima mnogo više od tegle.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
dopizdilomi
07:36 27.05.2017.

Vrlo jednostavno. Djeca se igrala. Što dijete zna što je sto kila, uzme i nosi.

DO
domxerex
22:25 14.06.2017.

Neka pogledaju po "uglednim" antikvarijatima oni preprodaju takve umjetnine od "uglednih sakupljača".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije