Naslovnica Zagreb Županija

Dugo Selo popodne će okupirati domaći pivari

U Kolodvorskoj moći će se vidjeti kako se pivo kuha, natjecati se u pivskoj utrci i jedenju ljutih papričica
30. rujna 2018. u 13:31 0 komentara 340 prikaza
Foto: Bruno Krčar
Pogledajte galeriju 1/60

Povorkom mažoretkinja, glazbenika i članova kulturno-umjetničkih društava kroz Kolodvorsku ulicu u Dugom Selu započela je jučer manifestacija "Stara jela z Dugog Sela", a nastavlja se danas sve do ponoći.

na setu s armandom assanteom Draže mi je snimati film u Dugom Selu nego u Hollywoodu

Nakon što su odabrali najbolje domaće vino i natjecali se u kuhanju najboljeg gulaša, danas se još stigne na kušanje raznih tradicionalnih specijaliteta toga kraja, uz hranu i iz Brazila, Bosne i Hercegovine, Mađarske te Južne Koreje, dok će u 16 sati štandove i pozornicu preuzeti domaći pivari. 

Na festivalu craft pivovara uz ispijanje piva održat će se i radionica kuhanja piva, pivska utrka, natjecanje u ispijanju piva i jedenju ljutih papričica. Uz to, može se obići i sajam antikviteta, vidjeti brojni plesni nastupi, a u sklopu manifestacije gostuju i likovni umjetnici s područja Zagrebačke županije s tradicionalnom likovnom kolonijom.

Odazivom na  "Stara jela z Dugog Sela" zadovoljan je i gradonačelnik Nenad Panian.

- Ulica je puna štandova, jela, suvenira, tradicijske odjeće, ali i osmijeha, a to je ono što je najbitnije. Grad je oživio, odazvali su se i strani gosti, tu je i južnokorejski ambasador. To je ono što stalno ponavljam svojim građanima – želim da grad Dugo Selo bude poznat
šire, ne samo nama, da se vidi ljepota grada i naših ljudi te da nam osmijeh ostane na licu i da gradimo zajedničku budućnost - zaključio je Panian.

tamna piva Tamna piva neovisnih pivovara Crni Jack, Bob Barley, Fulir... domaći pivski aduti sa zvučnim imenima Nenad Panian Razvoj grada Rebalans proračuna Dugog Sela zakonit je i neophodan Greg Koch Najbolje je kada mi kažu – Greg, uništio si me, ne mogu više kupovati jeftino pivo
Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.