Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandićev show u Skupštini: 'Jao ministarstvu u kojem ste radili. To je kao Bog i šeširdžija'

– Vi brkate ugovor i memorandum. Jeste li svjesni što govorite s ove govornice? Zašto vi mene mrzite? – rekao je Bandić SDP-ovoj Vesni Nađ
04. rujna 2019. u 10:59 82 komentara 12146 prikaza
Zastupnici traže od Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta Manhattan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/17

U 10 sati počela je sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na čijem su predloženom dnevnom redu četiri točke, uključujući i prijedlog kojim Klub zastupnika lijevog bloka traži od gradonačelnika Milana Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu" tzv. zagrebačkog Manhattana.

Bandićev Memorandum o razumijevanju iz Dubaija DOKUMENT NA 24 STRANICE Bandić objavio cijeli 'Memorandum o razumijevanju': Što je sve potpisao u Dubaiju

Na dnevnom redu je i gradonačelnikov prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za 2020. te zaključak o pristupanju Grada Zagreba udruzi "Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla".

Zlatko Nikolić, zastupnik Radničke fronte, optužio je Bandića za seksistički istup prema novinarki N1 Matei Dominiković, kojoj je gradonačelnik rekao da ga "rajca". Tražio je da Skupština raspravlja o njegovu ponašanju.

Zastupnici traže od Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta Manhattan
1 / 17
Zastupnici traže od Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta Manhattan

– Smatramo da su ovakvi istupi neprimjereni instituciji gradonačelnika – rekao je Nikolić koji je Bandićevu ispriku nazvao "takozvanom".

Bandić je u odgovoru pred skupštinom sugerirao da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

– Dame u ovom gradu, Zagrepčanke i Zagrepčani, znaju već 20 godina koliko je gradonačelnik tolerantan. Uzvratit ću tvrdnjom da se to zove mobing nad gradonačelnikom. To je pravo ime. Mobingiranje gradonačelnika, a ne seksizam – rekao je Bandić.

Milan Bandić MILAN BANDIĆ 'Bilo bi dobro da vam Milanović pokaže memorandum s tvrtkom koja je gradila zračnu luku'

– Ja sam gospodin gradonačelnik i džentlmen – dodao je.

Zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) rekao je da se ovo ljeto može nazvati ljetom gradonačelnikovih havarija – pucanje cijevi zbog čega su građani ostajali bez vode, požari u reciklažnim dvorištima, mostovi koje su urušavaju, Ljeto na Savi koje ima manje posjetitelja od Tomaševićeva kluba... Rekao je i da je naknadno mijenjan GUP zbog dogovora s investitorima ispod žita.

– Kada ćete dati ostavku i prestati raditi štetu ovom gradu i prestati narušavati kvalitetu života ljudi koji žive u ovom gradu? – pitao je Tomašević Bandića, koji je došao odgovoriti nasmijan.

– U prethodnom sam pitanju odgovorio kolegi Tomaševiću, da oni mene toliko vole da mene trnu zubi, a oni to ne osjećaju. Čestitam – odgovorio je Bandić, no Tomašević nije bio zadovoljan odgovorom. Rekao je da je Bandić memorandum potpisao bez ikakve suglasnosti Skupštine.

– Još ako iziđete dva puta, ja ću dati ostavku – odgovorio je Bandić, što je dočekano smijehom.

Milan Bandić BANDIĆ O SPORAZUMU S ARAPIMA Memorandum sam objavio da ne moram trošiti riječi

SDP-ov Matej Mišić pitao je dokad će grad grcati u smeću i kada će Čistoća početi odgovorno raditi svoj posao. Bandić je rekao da će dati pisani odgovor.

Vesna Nađ (SDP) pitala je je li verzija memoranduma objavljena u medijima konačna jer je ispravljano na nekoliko mjesta i to ne samo tekstualno, nego i u brojevima članaka.

– Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko. Ponovit ću da čuje zastupnica. Jeste li vi ikad potpisali ijedan memorandum o razumijevanju? Deset godina orao sam s djedom, a u Suhopolju osvojio sam titulu prvaka u oranju, ali mi ne bi palo na pamet da u Suhopolju uzmem plug da nisam s djedom orao deset godina. Da ste ikad potpisali i vidjeli memorandum, ne biste radili cirkus deset dana od toga – rekao je Bandić.

– Nema drugog memoranduma, samo taj. Postoji drugi u nečijim glavama. Neka vas veseli, zabavljajte se time, jer nemate drugog posla – dodao je.

Zagreb: Vida Demarin svjedoči u nastavku suđenja za aferu Agram VIDA DEMARIN: 'Bandić je tražio da potpišem zbog poreza

Vesna Nađ rekla je da je ovo vrijeđanje.

– Jao našem ministarstvu branitelja u kojem ste radili. Niste slučajno izgubili izbore kad ste tamo bili čimbenik. Vi brkate ugovor i memorandum. To je kao Bog i šeširdžija. A pravnica... Jeste li svjesni što govorite s ove govornice? – pitao je Bandić, dodajući da ugovor obavezuje, a memorandum ne.

– Vi brkate kruške i jabuke, zašto vi mene mrzite? Jesam li ja vama napravio nešto loše? – rekao je Bandić.

VIDEO Bandić otkrio kada će biti gotovi radovi na remetinečkom rotoru:

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • san.martino:

    Hrvatska ce procvijetati kad s politicke scene nestanu likovi poput banditica!

  • thu:

    Bosanskohercegovačka M A F I J A vlada Zagrebom...

  • Deleted user:

    Gradonačelnik bez vizije i orijentacije. Isključivo su posrijedi privatni interesi. Ono što bi u uređenom svijetu bila sapunica kod nas je realnost.